Alegerea unui nume de domeniu pentru un proiect web nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Chiar dacă de multe ori numele domeniilor disponibile sunt  simplu și usor de găsit, alegerea numelui perfect poate fi o adevarată bătaie de cap – in special dacă luăm in considerare faptul că peste 300 milioane de nume de domenii sunt deja înregistrate.

Pasul 1 : Folosiți cuvinte-cheie relevante

Unul dintre principalii indicatori ai eficacității numelui unui domeniu este daca vă dă sau nu o idee despre ce tip de conținut ați putea găsi acolo. Cuvintele-cheie vă pot fi cei mai buni prieteni, dar nu există nici o regulă care spune că trebuie neapărat să folosiți cuvinte-cheie asociate domeniului dvs.

Pasul 2 : Nu folosiți un nume de domeniu prea lung

Ideal ar fi ca numele domeniului dvs. să fie scurt și simplu. Domeniile scurte sunt ușor de ținut minte și usor de tastat, simplificând astfel „munca” vizitatorilor si ajutându-i să nu fie trimiși altundeva din greșeală. Cele mai populare site-uri de pe Internet tind sa aibă nume de domenii de până la 6 caractere – Google, Amazon, Reddit, Ebay, etc. Toate acestea sunt ușor de ținut minte și ușor de tastat corect. Daca aveți deja o listă cu posibile nume de domenii, eliminați-le pe cele mai lungi.

Pasul 3 : Căutați extensii alternative

Există câteva extensii de domenii care sunt de obicei preferate (.ro, .com, .eu, .net), desi există in prezent multe alternative. Este important să nu uitați ca există multe nișe pentru care alte extensii pot prezenta interes (ex. .io este o extensie frecvent utilizată de websituri cu conținut legat de tehnologie).

Pe de altă parte este important sa rețineti că unele extensii și-au pierdut din valoare, ba chiar au obținut în timp o reputație proastă, acest lucru având legătura cu oferirea lor in mod frecvent gratuit, respectiv utilizarea lor de cei ce trimit SPAM. .xyz este o astfel de extensie.