Website-ul dvs. se simte neglijat? Anul acesta, de Ziua Indragostitilor, va provocam sa ii aratati putina dragoste! Iar pentru aceasta, va vom da cateva idei…

Daca faceti parte din acea categorie care considera ca website-ul reprezinta cheia succesului pentru afacerea dvs. online, atunci trebuie sa luati in considerare urmatoarele pentru a va rasfata putin website-ul de Ziua Indragostitilor si a fi cu un pas inaintea concurentilor.

Securizati-va domeniul

Atunci cand instalati un certificat SSL (Secure Socket Layer) pe website-ul dvs., va aparea un lacat verde in partea stanga a URL-ului din browser precum si https:// va fi adaugat inainte de adresa URL a acestuia. Certificatul SSL securizeaza orice informatie transferata pe website-ul dvs. Datele sensibile, cum sunt informatiile legate de cardul de credit/debit, numele de utilizator, parolele, toate acestea sunt securizate cu ajutorul acestuia. Prezenta unui certificat SSL pe website-ul dvs. asigura vizitatorii ca websiteul este sigur de utilizat, multi dintre acestia revenind cu incredere pe website.

Beneficiile securizarii domeniului includ reducerea ratei de respingere (bounce rate) a website-ului dvs. precum si mai multe sanse de interactiune cu continutul acestuia. Instalarea unui certificat SSL este importanta, chiar daca websiteul nu transfera informatii sensibile.

 

Mentineti securitatea site-ului web

Daca v-ati construit website-ul utilizand un sistem de gestionare a continutului sau cu un builder de website-uri, este crucial sa va actualizati software-ul cu toate corectiile de erori si patch-urile de securitate. Daca detineti un website e-commerce (comert electronic), cu siguranta nu doriti ca atacatorii sa va invadeze. De obicei, hackerii vor injecta un cod malitios si vor utiliza informatiile in mod gresit/neadecvat.

Una dintre lacune, in acest sens, este un software invechit care permite hackerilor sa intre pe website-ul dvs. Strategia acestora este de a ataca acele website-uri care nu au cele mai recente patch-uri de securitate instalate. O alta problema de securitate o reprezinta clientii care se infecteaza din cauza software-ului descarcat de pe website-ul dvs. In cazul in care Google identifica acest malware, website-ul dvs. poate fi eliminat pana rezolvati problema.

 

Mentineti websitul actualizat

Stiti care este primul lucru pe care il face cineva inainte de a veni la o intalnire de afaceri cu dvs.? Majoritatea va viziteaza website-ul – iar aceasta este prima parere pe care si-o face despre brandul dvs. Ce ati dori sa creada acestia cand va viziteaza website-ul? Fara indoiala, doriti ca ei sa creada ca marca dvs. este una puternica, de incredere si dinamica.

Pentru a se intampla acest lucru, trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri. Cum ar fi de exemplu actualizarea sectiunii de „Noutati” de pe website cu noutati din nisa dvs. De asemenea, trebuie sa acordati atentie actualizarii adresei fizice a companiei, sa verificati corectitudinea numarului de telefon afisat, functionalitatea tuturor paginilor/linkurilor. Pentru a face o buna impresie, toate aceste informatii trebuie actualizate. Un website actualizat reprezinta un impact pozitiv asupra afacerii dvs. Acesta transmite vizitatorilor mesajul ca afacerea dvs. este mereu o prioritate, este de incredere si comunica bine.

 

Furnizati periodic continut nou si atractiv pe website

Este mai usor sa va pastrati clientii existenti decat sa atrageti clienti noi. Pentru a va pastra clientii existenti si a-i viza pe cei noi deopotriva, este esential sa le oferiti informatii care sa ii ajute sa isi atinga obiectivele. Postarile periodice sau trimiterea unui buletin informativ peridic sunt cel mai bun mod de a va conecta cu clientii. Le puteti trimite oferte speciale sau sa le impartasiti cele mai recente noutati. Toate acestea va ajuta sa construiti o relatie solida cu clientii dvs. Iar distribuirea acestui continut in retelele dvs. social media va vor ajuta sa ajungeti la un public mult mai numeros.

Beneficiul crearii de continut nou pe website este faptul ca motoarele de cautare apreciaza acest lucru. Daca site-ul web este actualizat constant, va fi vizitat mai des de motoarele de cautare. Ceea ce va va imbunatati rankingul in motoarele de cautare. Este valabil si invers, daca nu va actualizati website-ul constant, motoarele de cautare vor renunta sa revina pe webite, iar rankingul website-ului va incepe sa scada.

Tineti pasul cu tehnologia

In ultima vreme, tehnologia a continuat sa evolueze. Website-ul dvs. face fata acestor noi tehnologii? Este acesta compatibil cu diferitele dimensiuni ale ecranelor, transmitand informatiile in cel mai bun mod posibil? Adaptarea la noile tehnologii se face cu mici schimbari periodice sau o imbunatatire completa la fiecare cativa ani. De fapt, o schimbare completa este necesara si interesanta, insa o abordare mai practica este de a face mici schimbari in mod treptat.

 

Concluzie

Unul dintre cei mai neglijati, dar importanti factori pentru orice strategie de succes a site-ului web este intretinerea. Da, este important ca baza website-ului sa fie bine structurata. Insa intretinerea sa periodica este ceea ce il mentine la inaltime.

Astfel, daca doriti sa aratati putina dragoste website-ului dvs. in contextul Valentine’s Day, ce ar fi sa ii acordati atentie si apoi sa luati pe rand si sa lucrati la cele enumerate mai sus. Ar fi cea mai buna modalitate de a-i arata cata importanta are in viata dvs.