Softaculous este unul dintre cele mai populare script installere; cu un singur click puteti instala numeroase aplicatii web – de fapt  mai mult de 400 de aplicatii, inclusiv WordPress, Magento, Drupal, phpBB, etc.

Alte beneficii Softaculous includ crearea unui mediu de staging, adica crearea unei copii temporare a website-ului dvs., pe care puteti efectua ce schimbari doriti. Daca sunteti multumit de schimbarile facute puteti implementa schimbarile pe site-ul live, iar daca nu sunteti multumit – puteti sterge copia. Aceasta functionalitate  va permite sa faceti schimbari fara a fi necesar sa puneti website-ul dvs. in Maintenance mode.

Ce este un mediu de staging?

Un mediu de testare (sau staging) este o copie (clona) a site-ului dvs. web live. Aceasta permite dezvoltatorilor sa faca modificari ale website-ului, sa actualizeze pluginuri sau tema fara sa isi faca griji cu privire la impactul negativ al acestor modificari pe site-ul live.Softaculous

De exemplu, puteti dezvolta si testa o noua functionalitate a site-ului web intr-un mediu de testare. Dupa ce sunteti complet convins de faptul ca functia adaugata va functiona perfect cu site-ul dvs. web puteti alege sa implementati functia pe site-ul dvs. live si sa o faceti disponibila pentru utilizatorii dvs.

Aceasta metoda de testare / dezvoltare elimina orice timp de nefunctionare sau erori neasteptate pe site-ul dvs. live. De ce sa riscati buna functionare a website-ului dvs. cand puteti utiliza un mediu de testare?

 

In ce fel poate face un mediu de testare procesul mai simplu si mai eficient?

Puteti crea simplu o copie a website-ului dvs. operational cu toate fisierele, plugin-urile / temele si chiar fisierele bazei de date.

Puteti crea o copie intermediara a site-ului dvs. web live pentru a testa upgrade-urile, pentru a instala pluginuri, teme, pentru a adauga pagini noi sau orice alte modificari, pentru a va asigura ca sunteti multumit de modificari inainte de a le implementa live.

Softaculous va permite sa mentineti simultan site-ul Staging, precum si site-ul de productie pentru orice modificari pe care doriti sa le faceti in viitor.

 

Exemplu de instalare WordPress

In acest exemplu vom crea o copie staging a unei instalari live WordPress intr-un subdirector „staging”.

1. Conectati-va la panoul de administrare

 • Accesati panoul dvs. (de exemplu, adresa URL a cPanel va fi https://domeniu.com:2083) si conectati-va cu datele dvs. de identificare
 • Faceti click pe pictograma Softaculous sau pe Link
 • Veti fi directionat la Softaculous Enduser Panel
 • Accesati pagina Installations

2. Alegeti instalarea pentru care doriti sa creati o copie Staging

 • Faceti click pe pictograma Create Staging
 • Veti fi directionat spre pagina Create Staging, cu detaliile de instalare live si un formular care solicita detalii despre copia staging pe care doriti sa o creati.

3. Completati detaliile privind instalarea copiei Staging

Faceti click pe butonul Create Staging, si copia dvs. staging este gata. Va puteti conecta la panoul de administrare WordPress cu aceleasi date ca si in cazul instalarii live.

Efectuati modificarile de care aveti nevoie, de ex.:

 • Instalati / actualizati pluginuri
 • Instalati teme
 • Actualizati WordPress Core
 • Adaugati / Editati pagini
 • Orice alte modificari pe care ati dori sa le faceti

Odata ce sunteti multumit de modificarile facute in copia staging, puteti implementa aceste modificari pe website-ul dvs. live (din nou, cu un singur click).

4. Selectati instalarea Staging pe care doriti sa o implementati live

Faceti click pe pictograma Push To Live de langa instalarea corespunzatoare Staging pe care doriti sa o implementati live.

In pagina Push to Live vi se vor cere detalii despre modul in care doriti sa imbinati modificarile, adica daca doriti doar sa actualizati fisierele sau sa actualizati si baza de date.

Veti avea in continuare doua tab-uri:

Default Options

Daca doriti sa implementati live actualul website staging pe care ati facut modificari, aceasta optiune va:

 • Crea o copie de rezerva a site-ului dvs. live
 • Suprascrie toate fisierele copiei staging peste instalarea live
 • Sterge baza de date a instalarii live si o va inlocui cu cea din copia staging (!!!)
Customize

Aceasta optiune va permite sa alegeti exact modificarile pe care doriti sa le implementati de pe copia dvs. staging la instalarea live. Puteti alege daca doriti:

 • Sa adaugati fisiere
 • Baza de date completa (include modificari de structura, precum si randuri în tabele)
 • Numai structura bazei de date
 • Doar datele din tabelele bazei de date

Aceasta optiune va:

 • Crea o copie de rezerva a site-ului dvs. live
 • Daca selectati “Overwrite Files/Folders”, fisierele din copia staging vor fi copiate pe website-ul dvs. live
 • Conform optiunii pe care o alegeti, va aduce modificari bazei de date

Odata ce v-ati decis ce modificari doriti sa implementati pe website-ul dvs. live, faceti click pe butonul Push to Live. In continuare, lasati Softaculous sa faca munca grea.

Veti primi un mesaj de implementare cu succes iar apoi va puteti conecta la website-ul dvs. de productie pentru a verifica daca totul functioneaza bine.

 

Aceasta caracteristica este disponibila acum pentru toate abonamentele specializate WordPress, PrestaShop si Magento pentru a va ajuta sa economisiti timp si sa rezolvati problemele intampinate in gestionarea instalarilor staging si live.