Certificatele SSL au o cerere mare in acest moment. De cand Chrome si alte browsere populare au inceput sa marcheze website-urile HTTP ca Not Secure, instalarea unui certificat SSL a devenit obligatorie. De la bloguri mici la marile website-uri de e-commerce, toata lumea trece la HTTPS pentru a proteja datele sensibile in tranzit. Cu atat de multe tipuri de websituri care necesita criptare, exista o multitudine de certificate SSL flexibile capabile sa asigure chiar si cele mai complexe configuratii.

Multi utilizatori sunt familiarizati cu certificatele pentru un singur domeniu, wildcard sau pentru domenii multiple, insa exista o specie aparte de certificate SSL, care este adesea trecuta cu vederea. Este o solutie SSL hibrida si cel mai versatil certificat dintre toate. Este vorba de certificatul Wildcard Multi-Domain.

Certificatele Wildcard Multi-Domain va permit sa securizati mai multe subdomenii pe domenii multiple, folosind un singur certificat SSL. Nu trebuie sa achizitionati cate un certificat pentru fiecare domeniu principal si subdomeniile acestora daca va puteti proteja intreaga retea de websituri cu un singur certificat Wildcard Multi-Domain. Astfel, puteti economisi bani si timp cu instalarea si reinnoirea, in plus, puteti investi aceste resurse pretioase in alte zone ale websitului dvs.

Cine poate instala un certificat Wildcard Multi-Domain?

Certificatele Wildcard Multi-Domain accepta atat Domain Validation (DV) cat si Business Validation (BV). Fie ca aveti cateva website-uri de baza care au nevoie de criptare, fie ca sunteti o organizatie de dimensiuni medii, cu o retea de site-uri web complexe, certificatele Wildcard Multi-Domain sunt o solutie SSL excelenta pentru proiectele dvs.

Fiind unul dintre cele mai versatile certificate digitale din industrie, certificatele Wildcard Multi-Domain ofera multe avantaje de securitate web. Insa punctele sale forte nu se opresc la criptare. Fiecare certificat Wildcard Multi-Domain vine cu caracteristici impresionante. Iata mai jos care sunt avantajele certificatelor SSL Wildcard Multi-Domain.

Principalele caracteristici ale unui certificat Wildcard Multi-Domain

Pe langa criptarea performanta, imposibil de fisurat chiar si de cei mai versatili hackeri, certificatele Wildcard Multi-Domain ofera avantaje exclusive pentru a va spori siguranta si increderea clientilor:

– Criptare impenetrabila de ultima generatie

Toate certificatele SSL Wildcard Multi-Domain respecta cele mai recente protocoale si cerinte de securitate. Algoritmul SHA-2 avansat, impreuna cu criptarea cheii si a certificatului, protejeaza perfect datele sensibile ale vizitatorilor.

– Compatibilitate 99,3% cu browserul

99,3% dintre browserele web, inclusiv versiunile lor mai vechi, au incredere in certificatul SSL Wildcard Multi-Domain, emis de o Autoritate de Certificare de incredere. Certificatele sunt de asemenea compatibile cu produsele Microsoft (Exchange, Server, IIS, Office, Skype) si cu majoritatea serverelor si platformelor. Puteti utiliza, de asemenea, un certificat SSL Wildcard Multi-Domain pentru a proteja emailurile clientilor si aplicatiile mobile.

– Functii suplimentare, exclusive, pentru a creste increderea clientilor

Toate certificatele SSL Wildcard Multi-Domain vin cu sigilii statice sau dinamice. Puteti plasa aceste indicatoare extrem de populare oriunde pe site-urile dvs. (bara laterala si subsolul sunt cele mai bune locatii) pentru a spori increderea clientilor, a creste traficul si, in cele din urma, a avea mai multe conversii. Mai mult, pentru linistea sufleteasca a clientilor dvs., certificatele Wildcard Multi-Domain includ o garantie SSL impotriva potentialelor daune si incalcari ale datelor.

 

Configurarea unui certificat Wildcard Multi-Domain

Configurarea unui certificat Wildcard Multi-Domain este usor diferita de metoda obisnuita, insa nu este nimic dificil. In primul rand, trebuie sa generati un CSR (Certificate Signing Request) pentru un singur domeniu. Spre deosebire de certificatele Wildcard, unde trebuie sa adaugati un asterisc in fata FQDN (fully-qualified domain name), aici puneti doar principalul dvs. domeniu (ex. domeniutau.ro).

in campurile suplimentare SAN sub domeniul principal, puteti introduce domeniile dvs. Wildcard.

Iata un exemplu despre modul in care functioneaza certificatul SSL Wildcard Multi-Domain, pe baza certificatului SSL Sectigo Multi-Domain Wildcard (UCC/SAN).

In mod implicit, acestavine cu 3SAN-uri (nume alternative de subiect), dar, in functie de nevoile dvs., puteti adauga pana la 250 de SAN-uri la pagina de checkout. Presupunand o configuratie implicita cu 3 SAN-uri pentru proiectul dvs., iata ce puteti asigura cu acest certificat:

– Un domeniu principal si mai multe domenii Wildcard. Ex.:

 • yourdomain.com (specificat in CSR)
 • *.yourdomain.com
 • *.yoursecondomain.com

 

– Un domeniu primar si numeroase domenii Wildcard (atat cu subdomenii first-level cat si second-level). Ex.:

 • yourdomain.com (specificat in CSR)
 • *.yourdomain.com
 • *.news.yourdomain.com

 

– Mai multe domenii si cateva domenii Wildcard (atat cu subdomenii first-level cat si second-level). De exemplu:

 • yourdomain.com (specificat in CSR)
 • yourseconddomain.com
 • *.yourseconddomain.com

Obs! Cand adaugati un element SAN, cum ar fi *.yourdomain.com, criptati subdomenii nelimitate, dar nu domeniul in sine.

 

– Pentru a cripta toate domeniile si subdomeniile dvs., configurati certificatul SSL Wildcard Multi-Domain astfel:

 • yoursite.com ( (specificat in CSR)
 • *.yoursite.com (pentru toate subdomeniile)
 • yoursecondsite.com
 • *.yoursecondsite.com (pentru toate subdomeniile)

 

Dupa cum vedeti, puteti utiliza certificatul Wildcard Multi-Domain in diferite situatii si configuratii. iar aceasta doar cu 3SAN-uri implicite. Imaginati-va cat de multa flexibilitate veti avea daca adaugati SAN-uri suplimentare certificatului.

Criptarea website-ului, impreuna cu gazduirea web si continutul site-ului web, stau in centrul afacerii sau proiectului dvs. online. Daca gestionati mai multe website-uri, fiecare cu mai multe subdomenii, nu exista o optiune mai buna pentru a le cripta decat un certificat Wildcard Multi-Domain.