Imunify360 este o platforma complexa de securitate integrata incepand cu luna ianuarie 2020 in pachetele de gazduire shared si reseller cPanel HostX. Imunify360 poate bloca diverse tipuri de incercari de accesare rau intentionata a website-urilor dvs. insa ofera si protectie impotriva atacurilor de tip bruteforce pentru email si FTP. Este una dintre  cele mai avansate solutii de securitate disponibile pentru serviciile de gazduire web, iar mai jos va vom prezenta principalele avantaje ale sistemului de protectie Imunify360 de la CloudLinux.

Imunify360 este dezvoltat de CloudLinux, producatorul celui mai sigur si stabil sistem de operare disponibil pentru platformele de gazduire web. Are o structura modulara care asigura o protectie avansata in timp real. Arhitectura sa de protectie pe mai multe niveluri asigura o identificare precisa a atacurilor care au loc asupra sistemelor HostX si astfel confera o aparare extrem de eficienta impotriva atacurilor de tip DDoS, a infectiilor cu malware, a gestionarii reputatiei website-urilor dar si un firewall sofisticat.

Imunify360 a fost conceput pentru a detecta comportamentul suspect al utilizatorilor (ex. brute-force attacks) din ce in ce mai frecvent in ultima perioada pe website-urile construite pe WordPress (dar nu numai).  Imunify360 este activ pentru toate websiturile gazduite pe platforma shared si reseller hosting HostX.

Cele sase functii de securitate principale (six-layer approach) ale Imunify360 sunt:

  • Scanare anti-malware automata cu functie de curatare
  • Firewall avansat dotat cu Inteligenta Artificiala (Machine Learning)
  • Detectare si protectie impotriva accesarilor neautorizate
  • Protectie proactiva a paginilor web scrise in PHP (Server Kernel Patching)
  • Management al reputatiei website-urilor
  • WebShield cu CAPTCHA integrat

 

Cum functioneaza Imunify360?

Imunify360 este o solutie de securitate de generatie urmatoare, creata pentru serverele VPS, dedicate si shared cu sistem de operare Linux. Detectarea intruziunii se bazeaza pe reguli Mod Security, un application firewall server-side. La randul sau, Imunify360 are reguli integrate de securitate care sunt actualizate zilnic pentru protejarea website-urile clientilor nostri impotriva atacuri. Pentru a exemplifica, in cazul unui anumit numar de incercari de conectare esuate in WordPress, cPanel, Email sau FTP intr-o anumita perioada de timp, adresa IP a atacatorului va fi blocată de firewall. Imunify360 poate preveni sau bloca majoritatea atacurilor asupra serverului.

Sistemul de detectare a intruziunilor Intrusion Detection System (IDS) ofera o buna vizibilitate asupra securitatii serverului prin monitorizarea log-urilor serverului. Acesta scaneaza logurile fisierelor din toate unghiurile si blocheaza IP-urile care prezinta indicii malitioase, precum tentative esuate de logare, exploatari potentiale, etc. Imunify360 are un sistem de analiza a logurilor din server si prezinta intr-o interfata extrem de prietenoasa, rezumate si analize ale evenimentelor si riscurilor de pe server. Un sistem avansat Captcha “Protected by Imunify360” este folosit pentru a va asigura ca doar utilizatorii reali si valizi ajung pe website-ul dvs.

Completarea Captcha va debloca adresa dvs. de IP si o va adauga unui whitelist. Sistemul este conceput sa impiedice atacurile de tip brute-forcing, reducand in acelasi timp inconvenientele pentru utilizatori. Astfel, daca introduceti din greseala date de identificare gresite pe website-ul dvs., puteti acum sa va „deblocati” fara a fi necesar suport tehnic aditional. In cazul incalcarilor repetate, adresa dvs. IP va fi adaugata automat din nou la Grey List iar procesul va trebui repetat.

Motive pentru care puteti fi blocat de Imunify360

Tentativele esuate de autentificare (la cPanel, conturi de email, FTP) reprezinta cele mai comune motive pentru care adresa dvs. de IP poate fi blocata. Daca utilizati WordPress si aveti mai multe tentative esuate de conectare, veti atrage blocarea IP-ului.

Un alt motiv al blocarii IP-ului este declansarea unei reguli Mod Security. Daca utilizati WordPress declansarea unei reguli nu este ceva neobisnuit, deoarece multe teme si pluginuri nu folosesc intotdeauna cele mai bune practici de codare, iar acestea va pot bloca.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati. HostX ofera servicii de inregistrare domenii si gazduire web de calitate pentru orice tipuri de websituri, de la simple pagini de prezentare pana la magazine online.