Va doriti ca orice persoana cu acces la Internet sa poata accesa informatiile dvs. personale? Bineinteles ca nu. Insa este important sa cunoasteti optiunile dvs., in mod special in privinta securizarii numelui de domeniu, a website-ului si a informatiilor personale, respectiv ce puteti face in aceasta privinta.

 

Confidentialitate + Protectie Domeniu: pastrarea confidentialitatii informatiilor dvs. personale

Daca doriti sa achizitionati un nume de domeniu sau daca ati inregistrat deja unul cu siguranta ati vazut mentiuni despre „Domain Privacy”. Dar ce inseamna acest lucru?

Ori de cate ori este achizitionat un nume de domeniu, persoana sau compania care il inregistreaza trebuie sa isi foloseasca informatiile personale complete (si corecte). ICANN, organismul international care administreaza baza de date cu domenii, solicita fiecarui registrator de domenii sa mentina o baza de date „WHOIS” vizibila public.

Datowhois privacyrita serviciilor WHOIS datele detinatorului unui domeniu sunt publice online. Alegand optiunea de protejare a datelor (Domain Privacy), se vor afisa doar datele furnizorului prin care s-a facut inregistrarea domeniului.

Nu este obligatoriu sa folositi o astfel de optiune insa exista o serie de riscuri asociate publicarii datelor dvs. in WHOIS. Din moment ce datele de contact sunt publice pe Internet exista posibilitatea sa primiti mai multe spam-uri pe adresele de email afisate la contact sau implicarea in diferite tipuri de fraude.

Este important sa stiti cine se afla in spatele site-urilor web pe care le vizitati si in care aveti incredere.  Cu toate acestea, exista  persoane rau intentionate care profita de bazele de date publice WHOIS folosind fraudulos adrese de email sau numerele de telefon.

Cei care inregistreaza un nume de domeniu utilizand serviciile HostX beneficiaza de Domain Privacy ca serviciu optional. Protectia confidentialitatii domeniului dvs. este asigurata prin inlocuirea datelor dvs. cu unele generice, iar timpul si informatiile dvs. pretioase raman in siguranta. Serviciul Whois Privacy este disponibil doar pentru anumite extensii de domenii; pentru unele extensii de domenii precum .ro sau .eu serviciul Whois Privacy este activ by default pentru toate persoanele fizice.

 

Detineti in continuare numele de domeniu

O intrebare frecventa a utilizatorilor care iau in considerare utilizarea serviciului Whois Privacy este: „Detin in continuare numele meu de domeniu daca informatiile mele nu sunt afisate in baza de date WHOIS?”

Da! Pastrati in continuare controlul deplin si proprietatea asupra numelui de domeniu. Serviciul WHOIS Privacy ajuta la prevenirea furtului de identitate, a spamului nedorit si a vanzarii informatiilor dvs. personale. Aceasta pentru a face detinerea unui nume de domeniu mai simpla si fara griji.

 

Securizarea numelui de domeniu: Cum puteti beneficia de WHOIS Protection?

Desi puteti adauga protectia confidentialitatii domeniului inainte sau dupa inregistrarea unui nume de domeniu, va recomandam sa o faceti inainte. In acest fel, informatiile dvs. personale nu vor fi niciodata facute publice in baza de date WHOIS.

Poate dura ceva timp pentru ca toate site-urile web WHOIS sa stearga cache-urile de date si sa elimine informatiile dvs. din vizualizarea publica. Aceasta daca optati pentru acest serviciu dupa ce achizitionati numele dvs. de domeniu.

 

Sunteti gata sa cumparati un nume de domeniu si sa va duceti planul de afaceri la nivelul urmator? Securizarea numelui de domeniu asigura siguranta datelor dvs. personale si puteti beneficia de acest serviciu chiar din momentul inregistrarii domeniului dvs.