Daca sunteti o companie la inceput de drum sau o companie mica, eforturile de a va gasi un loc pe piata si a obtine o crestere rapida cu un buget limitat sunt de inteles. O intrebare frecventa se refera la cum puteti ajunge la potentialii clienti si care este increderea pe care o generati iar una dintre greselile frecvente este utilizarea conturilor de e-mail gratuite in locul unor adrese de email dedicate afacerii dvs.

Indiferent daca afacerea dvs. este in domeniul tehnologiei informatiei, academic, creativ sau comert, o adresa de email profesionista este o modalitate excelenta de a ajunge la clientii dvs. Daca bugetul de marketing este redus, incercati sa aruncați o privire asupra serviciilor specializate de e-mail pentru afaceri si asupra importantei pe care o au in relatia dvs. profesionala cu posibilii clienti (sau cei existenti). In plus, exista abonamente de email la preturi accesibile care va pot scuti in timp de multe probleme.

Cum pot afecta conturile de e-mail gratuite afacerea dvs. ?

Costurile sunt adesea unul dintre cele mai importante aspecte in functionarea unei afaceri. Cu toate acestea, reducerea costurilor prin utilizarea adreselor de email gratuite ar putea provoca mai mult rau decat bine.

  • Pierderea credibilitatii afacerii
  • Email-urile pot fi marcate gresit ca spam
  • Hackerii vaneaza conturile de e-mail gratuite
  • Anunturi enervante / Reclamele primite

1. Pierderea credibilitatii afacerii

Sa exemplificam mai bine acest aspect – Sunteti un client si tocmai ati primit e-mailuri de la următoarele conturi de email:

Care dintre emailurile primite ar crea o imagine pozitiva? Categoric, al doilea! Desi adresele de e-mail gratuite sunt utile clientii nu va vor lua in serios atunci cand vine vorba de afaceri. La fel ca in viata de zi cu zi, cand intalnim ceva nefamiliar avem tendinta sa il percepem ca ceva nou / fara experienta – cu o adresa de e-mail gratuita am genera aceeasi perceptie pentru clienti !

Chiar serviciile dvs. sunt mult mai bune fata de concurenta, branding-ului dvs. ar oferi un avantaj  concurentilor dvs. care ar putea avea sanse mai mari de a convinge utilizatorul care a primit email-ul de la o adresa business intr-un posibil cumparator.

2. Este foarte probabil sa fie marcat ca spam

Un numar semnificativ de programe si extensii de filtrare a emailurilor sunt specializate pe conturile de email gratuite. Acest lucru inseamna ca adrese de email pe platforme gratuite precum Yahoo, Gmail sau Hotmail ar putea ajunge direct in folderul SPAM al clientilor dvs. ! Spammerii folosesc un mod frevent serviciile de email gratuite si din acest motiv emailurile trimise de pe aceste platforme sunt mai susceptibile sa fie confundate cu spam-ul.

In plus, utilizarea conturilor de e-mail gratuite inseamna existenta unor limite ca ar putea fi suspendate daca un anumit numar de clienti au marcat e-mailul ca spam. Nu riscati sa pierdeti date si clienti importanti prin folosirea unor adrese de email gratuite.

 
3. Hackerii vaneaza conturile de e-mail gratuite

Potrivit statisticilor, numarul conturilor active de e-mail in 2019 va depăși 5.000 de milioane. Ne putem imagina care este ponderea email-urilor gratuite precum ar fi Gmail, Hotmail si Yahoo! in numarul total. Din cauza acestui volum, hackerii incerca sa acceseze si sa compromita adesea serviciile gratuite de email. Intr-o tentativa de hacking recenta, din anul 2015, au fost compromise peste 272.3 milioane de conturi de email inclusiv conturi @mail.ru, cel mai popular serviciu de e-mail din Rusia dar si ale serviciilor e-mail Google, Yahoo si Microsoft”, spune Alex Holden, fondator si sef de securitate al companiei Hold Security. Furtul acestor date raportat de Reuters a servit ca un apel de trezire catre multi utilizatori ai unor servicii gratuite de email care au trecut la servicii de email profesioniste.

4. Anunturi enervante

In timp ce reclamele pot fi instrumente de baza pentru cei care ofera servicii sau produse, utilizatorii finali pot avea de suferit. Trebuie sa constientizata ca furnizoriide servicii de e-mail gratuit pot sa va scaneze mesajele pentru a afisa anunturi direcționate catre dvs. ? Desi acest lucru nu ar trebui sa fie o problema pentru unii, pentru marea majoritatea dintre noi, profesionalismul este o practica pe care o avem in vedere si nu dorim ca in timp ce ne citim email-urile sa fim distrasi de anumite reclame inutile care sunt livrate pe baza informatiilor din email-urile noastre confidentiale.

Incepeti sa utilizati un serviciu de e-mail profesional

SmarterMail Enterprise este alternativa perfecta la Microsoft Exchange. Este o soluţie Business Email scalabila, integrand un sistem de chat propriu si o platforma de colaborare care permite afacerilor de orice dimensiuni să comunice eficient.