Cum sa pastrati clientii vechi si sa atrageti clienti noi fara a cheltui prea multi bani pe marketing? Iata o intrebare pe care orice antreprenor si-o pune la un moment dat. Daca aveti intentia sa va deschideti propriul magazin online Magento, atunci sunteti pe calea cea buna.

Inainte de a va oferi cateva sfaturi referitor la cum anume puteti face un magazin Magento sa fie mult mai atragator, sa aruncam o privire asupra a ceea ce le place si displace cel mai mult cumparatorilor.

Clientii vor aprecia:

  • Transportul gratuit
  • Politica avantajoasa de returnare
  • Urmarirea facila a comenzii
  • Un proces sigur de plata online

 

Totodata, clientii vor dezagrea:

  • Un proces complicat de comanda online

 

Magazin online Magento: sfaturi utile pentru a creste gradul de succes al afacerii dvs. de comert electronic

Transportul gratuit

Psihologia generala a fiecarui cumparator include faptul ca acestia detesta taxa de transport. Au cheltuit deja o suma mare de bani pentru articolul achizitionat, astfel incat este extrem de incomod sa mai plateasca inca o taxa.

Prin urmare, va recomandam sa oferiti transport gratuit clientilor dvs., chiar daca acest lucru inseamna un profit mai mic. In schimb, veti atrage mai multi cumparatori in magazinul dvs. online, ceea ce va stimula vanzarile.

 

Modalitati multiple de plata

Daca se simt bine, clientii vor cheltui mai multi bani in magazinul dvs. online. O modalitate de a face acest lucru este oferirea mai multor optiuni de plata. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca optiunile de plata limitate nu au niciun beneficiu, cu exceptia incurajarii cumparatorilor sa plece la un alt magazin online.

 

Atentie sporita la continut

Clientilor le pasa foarte mult de continut. Daca aveti un continut unic si convingator pe paginile de produse si categorii, exista sanse mari ca multi oameni sa fie interesati de magazinul dvs. Puteti introduce cuvinte cheie in descrieri, astfel incat sa va imbunatatiti pozitia SERP (Search Engine Result Page), adica paginile afisate de motorul de cautare ca raspuns la un utilizator care efectueaza o interogare de cautare. Exista pe Internet numeroase articole pe aceasta tema.

 

Optimizarea vitezei de incarcare a paginilor

Va simtiti frustrat ori de cate ori vizitati un website care se incarca incet? Daca raspunsul este afirmativ, atunci impartasiti acelasi gand cu o multime de alti oameni. In plus, un magazin online care se incarca greu ar putea dauna si clasamentului motorului de cautare. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa optimizati codul si baza de date, sa comprimati fisierele JavaScript si CSS si sa reduceti dimensiunile imaginilor produselor dvs.

 

Optati pentru gazduire web optimizata pentru magazine online Magento

Daca va doriti performante de top pentru magazinul dvs. online, alegeti gazduire web specializata pentru Magento. Magento este cea mai utilizata platforma open source de creare si gestionare a unui magazin online, o platforma dedicata pentru ecommerce. Magento se bucura de o comunitate de intreprinzatori, dezvoltatori, programatori, testeri, utilizatori, etc., gata oricand sa va ofere sfaturi si solutii. Mai mult, Magento este flexibil. Atat front end-ul cat si back-end-ul sunt customizabile, si permit integrarea serviciilor terte (teme, sisteme de plata, etc). La capitolul securitate Magento sta foarte bine, lucru datorat implicarii dezvoltatorilor Magento dar si utilizatorilor care fac din securitatea website-ului lor o prioritate.