Cand vine vorba de e-commerce, alegerea celei mai potrivite platforme pentru magazinul tau online este foarte dificila. In cazul in care doriti sa aveti o solutie robusta si stabila si sunteti un utilizator de WordPress dispuneti de o multime de tool-uri pentru dezvoltarea unui magazin online.

Ce este WooCommerce?

WooCommerce este o platforma e-commerce creata pentru CMS-ul WordPress, acesta este un plugin care se poate adauga site-ului dvs. wordpress si va ofera functionalitatile unui magazin online. Este un plugin care nu foloseste foarte multe resurse iar in cazul in care nu aveti nevoie de o solutie foarte complicata iar numarul dvs. de produse nu este foarte mare este recomandat de folosit.
Plugin-ul este dezvoltat de doar 5 ani insa este folosit de foarte multe site-uri, spre exemplu in 2014 aproape 17% din magazinele online erau create pe aceasta platforma. Dupa achizitionarea celor de la Automatic, la doar un an avea o cota de piata de aproximativ 30%.

Acest plugin este foarte potrivit celor care doresc sa-si deschida primul magazin online, are un sistem de extensii cu care se pot dezvolta solutii de e-commerce atat de dimensiuni reduse cat si solutii mai avansate. Extensiile de WooCommerce functioneaza ca si plugin-urile WordPress cu ajutorul acestora puteti implementa aproape orice functionalitate.
Pe langa faptul ca este un plugin gratuit acesta ofera o documentatie foarte bogata cat si o comunitate foarte mare unde gasiti raspunsuri la aproape orice problema.
Acest plugin ofera foarte multe facilitati de la subscriptii, la cataloage de produse implementarea de metode de plata cat si posibilitati de integrare cu foarte multe alte plugin-uri.

WooCommerce este un plug-in foarte puternic care va permite să configurați un magazin online folosind WordPress. Acesta include toate caracteristicile esentiale ale unui magazin online, inclusiv cosul de cumpărături, metodele si un proces de plată simplificat. Pe lângă aceastea, beneficiați, de asemenea, de funcții avansate, cum ar fi gestionarea depozitului (de produse ) si un sistem extins de administrare.
WooCommerce este o platforma open-source, cu sute de oameni care lucrează la imbunătățirea ei în orice moment. Asta înseamnă că este imbunatatita tot timpul si sunt facute update-uri frecvente, sporindu-va astfel siguranta si stabilitatea platformei

Caracteristici cheie

– va permite sa configurați magazine online pe platforma  WordPress.
– putet vinde atât produse fizice cât și digitale.
– va perminte setarea mai multor metode de plata
– va  permite să extindeți funcțiile platformei utilizând extensii.
– puteti Integrai diverse opțiuni de expediere prin extensii.
– adaugarea automata de taxe la prețurile produselor dvs.

Pret

Pluginul WooCommerce este gratuit, dar funcționarea unui magazin online nu este lipsită de costuri. Va trebui sa altegei  un pachet de gazduire  adecvat si optimizat pentru WooCommerce si Wordpess, cu un nivel de securitate ridicat și timpi de incarcare mici, dacă doriți ca magazinul dvs. sa se incarce rapid si sa aveti cele mai bune rezultate. Unele extensii WooCommerce nu sunt gratuite si este necesar sa le achizitionati din magazinul de extensii WooCommerce.

Cum setati si activati pluging-ul WooCommerce ?

Pentru a instala plugin-ul WooCommerce va trebui sa

  • va autentificati la dashboard-ul WordPress
  • click pe Plugins >Add New
  • in casuta de search cautati WooCommerce
  • Click pe Install Now apoi pe Activate

Dupa ce ati activat plugin-ul sunteti redirectat la procesul de setup, puteti seta fie manual fie sa urmati wizard-ul de instalre.

  • Click pe Let’s Go

Wocommerce va crea in mod automat cele 4 pagini principale pentru magazinul dvs. (Shop, Cart, Checkout, MyAccount). Va trebui sa introduceti informatiile pentru setarea magazinului dvs. online.
Locatia magazinului respectiv moneda folosita pentru magazinul online, click apoi pe Continue .
Va trebui sa setati taxele de transport si metoda de transport, selecatati metodele si taxa dorita.  apoi click pe Continue
Alegeti apoi metodele de plata, puteti selecta mai mute metode si personaliza magazinul dvs. in functie de nevoile dvs.

Concluzie
In cazul in care sunteti un utilizator al platformei WordPress si doriti ca intr-un timp foarte scurt sa integrati in site-ul dvs. un magazin online, WooCommerce este solutia, acest plugin va ofera posibilitatea de a construi un magazin online intr-un timp foarte scurt, este optimizat pentru motoarele de cautare si este usor de folosit.

Dupa ce ati finalizat de setat magazinul
– va trebui sa adaugati produse
– sa personalizati metodele de plata
– sa setati optiunile de transport