Optimizarea websitului WordPress pentru motoarele de cautare este un factor esential pentru cresterea afacerii dvs. si pentru stabilirea autoritatii dvs. online. In prezent, utilizatorii WordPress pot alege din peste o suta de pluginuri SEO menite sa imbunatateasca rata de cautare a oricarui website WordPress. Insa pe primul loc se afla pluginul Yoast SEO. Aceasta este o solutie SEO cu caracteristici complete care automatizeaza, optimizand aproape fiecare aspect al unui site web cu extensii suplimentare care adauga si mai multe caracteristici.

 

yoast seo plugin

De ce aveti nevoie de un plugin SEO?

Optimizarea cu succes a continutului necesita mai mult decat adaugarea de cuvinte cheie relevante in continutul websitului dvs. Crawlerele motoarelor de cautare examineaza fiecare parte a websitului dvs. pentru cuvinte cheie si alte functii care ar putea sa il plaseze in partea de sus a paginii cu rezultatele cautarii. Meta descrierea, etichetele (tags), adresele URL, structura websitului si multe alte elemente sunt, de asemenea, indexate in functie de algoritmul actual al motorului de cautare pentru a determina relevanta si calitatea unui website. Gestionarea manuala a tuturor acestor elemente poate fi consumatoare de timp si ineficienta, iar multe pluginuri sunt limitate in functiile pe care le optimizeaza.

Unele websituri, cum ar fi blogurile personale, nu au neaparat nevoie de vizibilitate ridicata in cautare. Dar daca websitul dvs. profesional are nevoie de trafic, este important sa il faceti cat mai accesibil. Puteti optimiza un website si fara ajutorul pluginurilor. Utilizatorii WordPress cu experienta de dezvoltare considerabila pot lucra cu codul de baza al unui website pentru a construi caracteristici SEO, insa pluginuri precum Yoast pot optimiza websitul dvs. WordPress atat la nivel global cat si la nivelul continutului specific, pentru a-l face cat mai prietenos la cautare. Pentru aceste motive, Yoast este unul dintre cele mai bune pluginuri WordPress pentru bloguri si proprietarii de afaceri mici.

Pluginul Yoast – o solutie SEO pentru intregul website

Desi Yoast a fost dezvoltat in 2008, timp in care a fost descarcat de miloane de utilizatori WordPress, intre timp au fost dezvoltate multe alte pluginuri de catre utilizatori WordPress din toata lumea. Yoast ramane insa popular datorita numeroaselor caracteristici automate si a faptului ca practic toate functiile sale esentiale SEO sunt disponibile in versiunea gratuita.

Majoritatea pluginurilor WordPress sunt usor de instalat, inclusiv SEO by Yoast. Pluginul Yoast poate fi instalat pe orice website WordPress, direct din directorul pluginului WordPress sau direct de pe websitul Yoast. Odata activat, Yoast lucreaza la nivel de website pentru a personaliza toate structurile URL si meta tag-urile pentru indexare. Yoast le permite utilizatorilor sa stabileasca sabloane pentru optimizarea titlurilor si meta descrierilor pe toate tipurile principale de pagini ale websitului, astfel incat informatiile sa fie inserate automat de fiecare data cand se creeaza o noua pagina sau postare.

Cu Yoast, utilizatorii pot trimite catre Google informatii despre website, logo-ul companiei si multe altele, pentru a genera profilul detaliat al unei companii/website (Google Business) care apare in bara laterala la cautari pe Google. Daca utilizati Yoast pe un website care are deja instalate pluginuri SEO, Yoast va permite sa importati setarile de la aceste pluginuri.

Yoast include optiuni pentru conectarea conturilor de social media, crearea si editarea de fragmente si meta taguri, controlul indexarii arhivelor si paginilor specifice. Daca websitul dvs. este finalizat si functional, puteti seta Yoast pentru a permite indexarea imediata. Daca websitul este in constructie, acest plugin pentru WordPress poate suspenda indexarea pana cand websitul va fi activ.

Pentru a urca in clasament la cautarile pe Google, puteti face un sitemap care sa includa toate paginile websitului. Yoast poate genera automat un sitemap XML care este gata pentru indexare si actualizeaza sitemap-ul pe masura ce se fac modificari la structura si continutul websitului.

 

Yoast va apreciaza continutul

Yoast analizeaza si ofera feedback cu privire la fiecare bucata de continut postata pe website. Atunci cand deschideti editorul de continut al websitului, apare si metabox-ul Yoast, care va cere sa introduceti un cuvant cheie. Cu aceste informatii, Yoast evalueaza continutul paginii si ofera sugestii de imbunatatire. Ofera chiar si calificative pentru utilizarea adecvata a cuvintelor cheie in context. Yoast va va evalua continutul si pentru lizibilitate, luand in calcul in acest sens numerosi algoritmi.

 

Yoast Premium: Extensii, mai multe unelte si suport

Desi versiunea gratuita a Yoast include deja o lista lunga de functii SEO esentiale pentru orice site WordPress, pot fi adaugate alte functii cu ajutorul extensiilor premium. Yoast News SEO poate optimiza un website pentru a-si imbunatati sansele de afisare in fluxurile Google News, iar Yoast Video SEO ofera instrumente pentru optimizarea continutului video. Exista de asemenea Yoast Local SEO, care pozitioneaza un site pentru cautari relevante din punct de vedere geografic. Yoast SEO Premium include, de asemenea, instrumente suplimentare pentru webmasteri, suport tehnic si numeroase tutoriale pentru utilizarea Yoast.

 

Cum configurati Yoast SEO

Puteti instala cu usurinta pluginul Yoast SEO cu un singur click, direct din pagina Plugins a websitului.

Alegeti „Add New” si selectati Yoast din Directorul de pluginuri WordPress. Click pe „Install”, apoi pe „Activate” dupa ce instalarea este finalizata. Va aparea o noua listare pentru SEO in meniul din partea stanga a panoului de control admin. De aici, puteti personaliza setarile Yoast SEO si puteti seta functiile automate pe care doriti sa le indeplineasca Yoast.

Yoast detine si un wizard de configurare care va ghideaza la fiecare pas pentru crearea si personalizarea setarilor Yoast SEO. Daca inlocuiti alte pluginuri SEO cu Yoast, selectati „Import” pentru a importa setarile in Yoast. Apoi puteti dezactiva sau sterge acele pluginuri. Setarile Yoast pot fi schimbate in orice moment pe masura ce websitul dvs. evolueaza.

Cand configurati pluginul, veti putea face urmatoarele:

  • Sa conectati Search Console prin tab-ul Webmaster tools
  • Sa creati titluri SEO si meta descrieri in sectiunea SEO
  • Sa generati un sitemap XML
  • Sa utilizati tab-ul social pentru a personaliza fiecare platforma sociala cum este Facebook, Twitter, Pinterest sau Instagram

si multe altele!

 

Indiferent daca administrati un website pentru afaceri mici sau gestionati unul pentru o companie mare, Yoast SEO ofera instrumentele esentiale pentru a optimiza orice website WordPress gazduit, pentru maximum de sanse de gasire la cautare pe Google. Avand optiuni de editare si gestionare a functiilor care variaza de la adrese URL si linkuri la continut si arhive curente ale websitului, pluginul WordPress Yoast face SEO usor pentru dvs., chiar daca nu aveti cunostinte tehnice in acest sens. Este intotdeauna important sa urmati cele mai bune practici SEO. Nu uitati sa instalati Google Analytics si fiti constient de continutul duplicat.