Total Commander este un manager de fisiere pentru Windows, un program precum Windows Explorer, utilizat pentru a copia, muta sau sterge fisiere. Total Commander poate  sa arhiveze si sa dezarhiveze fisiere, sa acceseze servere FTP, sa compare fisierele dupa continut, etc.

Total Commander (anterior Windows Commander) este un manager de fisiere   pentru Windows, Windows Phone, Windows Mobile/Windows CE si Android, dezvoltat de Christian Ghisler. Codat  initial folosind Delphi, cele mai recente versiuni Windows pe 64 de biti au fost dezvoltate cu Lazarus. Dispune de un client FTP incorporat, interfata cu taburi, functii de comparare de fisiere, navigare in fisiere  arhive si un instrument de redenumire multipla cu suport pentru expresii regulate.

Functionalitatile Total Commander poate fi  extins prin pluginuri si conectarea la programe externe pentru vizualizarea sau editarea fisierelor. Multe plugin-uri sunt disponibile gratuit.

Din 1993 pana in 2002, Total Commander a fost numit Windows Commander. Numele a fost schimbat in 2002, dupa ce Microsoft a subliniat ca cuvantul „Windows” este marca sa comerciala.

La momentul actual, Total Commander 11.02 este cea mai recenta versiune, din care puteti vizualiza mai jos unealta multi-rename si compararea continutului: