Chiar daca nu stiti sigur ce este un blog, mai mult ca sigur ati vizitat unul la un moment dat. De fapt, in timp ce cititi acest articol, sunteti pe blogul HostX! Daca afacerea dvs. nu are un blog, nu este tarziu sa reconsiderati acest lucru. Companiile care detin un blog vor avea in medie cu 67% mai multi clienti potentiali decat cei care nu au iar blogurile au fost clasificate in 2022 pe locul 5 ca surse de incredere pentru informatii online corecte. Asadar, ce este un blog?
Simplu spus, blogurile va pot ajuta sa dezvoltati o prezenta online, sa va dovediti expert intr-o industrie si sa atrageti mai multe clienti potentiali catre toate paginile site-ului dvs.
Ce este un blog?
In primul rand, un scurt istoric. Se considera ca Justin Hall, student la Swarthmore College, ar fi creat primul blog – Links.net – in 1994. La acea vreme insa nu a fost considerat un blog, ci mai mult o pagina personala.
La inceput, un blog era un jurnal web personal sau un jurnal in care cineva putea sa impartaseasca informatii sau parerile sale despre o varietate de subiecte. Informatia era postata invers cronologic, astfel incat cea mai recenta postare aparea prima.
In zilele noastre, un blog este un site web sau o pagina web actualizata in mod regulat si poate fi folosit fie pentru uz personal, fie pentru a indeplini o nevoie de afaceri.
De exemplu, la HostX postam pe blog articole pe diverse subiecte legate de serviciile noastre de gazduire web, din perspective de marketing, vanzari si servicii conexe. Cititorii blogului nostru HostX vor fi similari cu personalitatea cumparatorului serviciilor noastre de gazduire web si inregistrare domenii web.
Daca un blog personal are suficient succes, scriitorul poate castiga si bani din el prin sponsorizari sau reclame.
Ce este un „blog post”?
Un blog post sau o postare pe blog este o pagina web individuala de pe site-ul dvs. care dezbate un anumit subiect. De exemplu, sa presupunem ca incepeti un blog de fashion pe website-ul dvs. de vanzare cu amanuntul. O postare (blog post) s-ar putea intitula: „Cei mai buni pantofi de toamna 2023”. Postarea se leaga de subiectul general al blogului dvs. in ansamblu (moda), dar abordeaza si un subiect secundar foarte particular (pantofii de toamna).
Postarile de blog va permit sa va clasati pe motoarele de cautare pentru o varietate de cuvinte cheie. In exemplul de mai sus, postarea de pe blog ar putea permite companiei dvs. sa se claseze pe Google pentru „pantofi de toamna”. Cand cineva cauta pantofi de toamna si da peste postarea dvs. de pe blog, va poate descoperi website-ul companiei. S-ar putea sa dea click pe categoria de Produse dupa ce va citeste postarea si sa arunce o privire asupra articolelor pe care compania dvs. le vinde.
Blog vs. Website
Acum ca ati inteles ce este un blog si cum faceti o postare pe blog, sa vedem ce il diferentiaza de un website.
Un blog este de obicei o sectiune a site-ului web al companiei dvs. Dar, spre deosebire de restul site-ului dvs., trebuie sa actualizati frecvent sectiunea de blog adaugand noi postari / articole. In plus, blogul dvs. este un instrument care va permite sa interactionati mai mult cu un public, fie analizand cati cititori distribuie postarile de pe blog pe retelele sociale, fie permitand cititorilor sa comenteze la postarile dvs. individuale. In acest fel, un blog seamana mai mult cu o conversatie bidirectionala, spre deosebire de restul website-ului dvs.
Cu toate acestea, un blog poate fi un intreg site web, daca blogul este doar pentru uz personal – de exemplu, un blog de calatorie.
Blogging-ul are o multime de beneficii. Ajuta la atragerea de trafic catre site-ul dvs. web, va permite sa convertiti mai bine acel trafic in clienti potentiali, permite companiei dvs. sa-si stabileasca autoritatea intr-o industrie si continua sa va ajute afacerea sa creasca si sa atraga noi client, la luni si chiar ani de la publicare.
La ce este utilizat un blog?
- Pentru a va ajuta compania sa se claseze in motoarele de cautare.
- Pentru a impartasi informatii despre un anumit subiect si a deveni expert intr-o industrie.
- Pentru a atrage vizitatori pe site-ul dvs. si a transforma acesti vizitatori in clienti potentiali.
- Pentru a dezvolta o comunitate online si a interactiona cu un public.
Cum va creati un blog
- Alegeti publicul tinta
- Gasiti idei de continut in functie de segmentul dvs. de piata.
- Luati in calcul un sistem de management al continutului (CMS)
- Creati o strategie de blog si un calendar editorial
- Acordati atentie structurii articolului
- Deveniti un expert in marketing si promovarea blogului dvs.
- Invatati mai multe despre SEO
- Utilizati o varietate de stiluri de postari pe blog
- Reveniti asupra continutul vechi si actualizati-l
- Efectuati o analiza competitiva
Cu un blog, posibilitatile sunt nelimitate, la fel si beneficiile pentru afacerea dvs.