CloudLinux este unul dintre cele mai importante sisteme de operare (OS) special dezvoltate pentru a imbunatati serviciile furnizorilor de gazduire shared (partajata). Principala caracteristica a acestui sistem de operare este asigurarea stabilitatii, densitatii, confidentialitatii si securitatii unui server. Fiecare client individual este plasat intr-un LVE (Lightweight Virtal Environment) separat (un container), al carui scop de baza este de a izola si de a impune limite pentru utilizarea resurselor serverului – CPU, memorie, conexiuni – pentru fiecare detinator individual.

Ce este EP (Entry Processes Limit)?

EP (Entry Processes Limit) restrictioneaza si gestioneaza toate intrarile in LVE (Lightweight Virtal Environment). EP contorizeaza fiecare proces care intra in LVE dar si pe cele pe care parasesc LVE, folosindu-se de un contor dedicat.

Putem defini EP ca fiind numarul de scripturi PHP / CGI care pot fi executate simultan. EP (Entry Processes Limit) este o tehnologie dedicata prevenirii atacurilor DDoS, in mod special a celor bazate pe request-uri HTTP. Odata ce limita EP este atinsa, serverul web va returna erori 508 Resource Usage Limit Reached. Acest raspuns va evita utilizarea excesiva a resurselor serverului.

In cazul unui website care functioneaza normal (fara probleme de resurse sau optimizare) executarea procesului de intrare dureaza o fractiune de secunda. Multi utilizatori cred eronat ca procesul de intrare reprezinta numarul de vizitatori care pot fi gestionati prin procesul de intrare unica (sau numarul de vizitatori pe care ii puteti avea pe un website simultan). Daca aveti o limita de 20 de procese de intrare, acest lucru nu inseamna ca site-ul dvs. web poate gestiona doar 20 de vizitatori la un moment dat.

De la un furnizor la altul si de la un pachet la altul, numarul EP poate fi diferit. Furnizorii de gazduire shared ofera in mod obisnuit o limita a proceselor de intrare in intervalul 10-25. In schimb, un pachet de gazduire WordPress managed poate avea o limita de 30 sau chiar pana la 800 procese de intrare.

Ar trebui sa aveti o limita a proceselor de intrare mai mare de 20?

In prezent, pachetele de gazduire shared sau de gazduire WordPress fara administrare / Basic care utilizeaza sistemul de operare CloudLinux ofera in mod obisnuit o limita a proceselor de intrare de pana la 20. Acesta este un numar standard, bazat pe recomandarile producatorului CloudLinux. Varianta optima depinde de complexitatea website-ului dvs. si de traficul acestuia.

De ce furnizorii de gazduire shared limiteaza numarul proceselor de intrare?

In cadrul gazduirii web, limita proceselor de intrare este numarul maxim de procese rulate simultan pe care un cont de gazduire este capabil sa le gestioneze.

Limita proceselor de intrare este cruciala pentru a preveni atacurile de tip DoS (Denial of Service  sau blocarea serviciului) si alte atacuri  bazate pe request-uri HTTP. Serverul web va returna pagina de eroare 508 atunci cand numarul de solicitari simultane catre site depaseste limita proceselor de intrare.

Cum se verifica procesele de intrare?

Autentificati-va in cPanel sau DirectAdmin si accesati zona Resource Usage.

Cum modific limita EP?

Limita EP poate fi modificata doar de administratorul serverului insa de cele mai multe ori ea este prestabilita de tipul serviciului de gazduire contractat. Pentru informatii privind pachetul dvs. si limitele acestuia sau variantele de upgrade va rugam sa ne contactati.