Tehnologia pe care o utilizati ca baza a afacerii dvs. joaca un rol important in succesul, securitatea, confidentialitatea si scalabilitatea companiei. Gazduirea website-ului dvs. este unul factorii esentiali care pot afecta performantele afacerii dvs., atat intr-un mod pozitiv cat si negativ.

Cele mai multe companii incep cu un plan de gazduire web de baza si raman la gazduirea shared (partajata) care este si cea mai ieftina. Odata cu dezvoltarea afacerii isi dau seama ca trebuie sa treaca la un plan de gazduire mai bun, mai sigur si personalizabil.

Gazduirea VPS (Server Virtual Privat) va ofera un server virtual cu propriul procesor, stocare si memorie RAM. Cu gazduirea VPS va bucurati de multe avantaje pe care nu le primiti cu gazduirea partajata. Unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa treceti la un server VPS este faptul ca e accesibil ca pret dar si mai bun decat gazduirea partajata. Prin urmare, este o alegere ideala pentru intreprindeile mici care au nevoie de un server virtual privat.

 

Motive pentru care gazduirea VPS este esentiala pentru afacerea dvs.

1. Securitate

In ultimii ani numarul atacurilor online a crescut exponential in paralel cu dezvoltarea si raspandirea Internetului de mare viteza.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care va recomandam sa treceti la gazduirea VPS este securitatea pe care o ofera. Odata cu dezvoltarea afacerii dvs. este important sa acordati o atentie ridicata securitatii deoarece pierderile provocate de lipsa ei pot afecta serios o afacere, ducand chiar la faliment.

Riscurile de securitate se redus foarte mult in cazul unui VPS. A avea propriul server inseamna ca il detineti, iar acest lucru sporeste semnificativ securitatea. Datele dvs. sunt salvate separat si in mod privat pe VPS, nefiind partajate cu nimeni altcineva. Puteti avea si acces administrativ la serverul dvs., daca optati pentru un server VPS cu acces root.

In cazul unei incalcari a contului de utilizator, hackerii nu vor putea accesa alte servere virtuale. Prin urmare, pe un server VPS nu trebuie sa platiti pentru greseala altcuiva.

2. Performanta imbunatatita a website-ului

Viteza site-ului web este una dintre valorile cheie, legata la randul sau de alte valori-cheie. Cu totii stim ca o durata de incarcare a paginii mai mare de 3 secunde va indeparta vizitatorii de pe website-ul dvs. In plus, va duce la scaderea ratei de conversie si la o rata mai mare de respingere.

Exista mai multe modalitati cunoscute de a imbunatati performanta site-ului web si timpul de incarcare, dar multe se reduc la gazda dvs. web. Daca va aflati pe un server de gazduire lent, indiferent de ceea ce faceti, viteza site-ului dvs. web nu se va imbunatati.

Gazduirea VPS rezolva si aceasta problema. Un VPS imbunatateste performanta site-ului dvs. web, deoarece veti avea propriile resurse dedicate. Doar trecerea la gazduirea VPS va rezolva din start intr-o mare proportie problemele de viteza ale site-ului web, fara a lua alte masuri.

3. Scalabilitate

Unul dintre avantajele cheie ale gazduirii VPS este ca este complet scalabila dar si flexibila.

Pe masura ce afacerea dvs. creste, primiti un volum mare de trafic si acest lucru necesita actualizarea planului de gazduire. Trebuie sa adaugati resurse si sa treceti la un plan dedicat de gazduire pentru a va servi cel mai bine clientii. Beneficiind de gazduire VPS puteti adauga cu usurinta servere si resurse (RAM, SSD etc.), pe masura ce afacerea dvs. creste.

In cazul in care doriti sa eliminati servere, sau sa minimizati resursele, puteti face acest lucru cu usurinta. Exista momente cand trebuie sa mutati un site web, sa fuzionati site-uri web, sa utilizati redirectionari, sa vindeti o afacere etc. In astfel de cazuri, aveti nevoie de mai putine resurse de gazduire dintr-o data, iar cu un VPS toate acestea sunt posibile.

Aceasta flexibilitate face gazduirea VPS o alegere ideala pentru toate tipurile de afaceri. Nu obtineti acest lucru cu gazduirea partajata, unde singura optiune pe care o aveti este sa va schimbati compania de gazduire sau sa faceti upgrade planului de gazduire.

 

Gazduirea VPS nu va va costa foarte mult. Este destul de accesibila, iar diferenta de pret intre gazduirea partajata si VPS este minima. Nu riscati securitatea site-ului, performanta si scalabilitatea afacerii pentru o mica diferenta de pret.

Securitatea si confidentialitatea sunt probabil cea mai importanta preocupare pentru companiile din intreaga lume de astazi. Nu puneti website-ul dvs. in pericol pentru beneficii monetare temporare pe termen scurt.