Viteza de acces la siturile clientilor nostri este extrem de  importantă. Chiar dacă timpul mediu de răspuns este in jur de 10 ms pentru toți clienții noștri din România, întotdeauna e loc de mai bine. Iar de data aceasta, mai bine inseamnă Varnish – un accelerator HTTP cu performanțe remarcabile.

Ce este Varnish ?

Varnish este un accelerator HTTP. Într-un limbaj mai simplu, este un sistem de caching foarte eficient care stă in fața serverului web. Varnish interceptează toate cererile către serverul web si dacă este posibil le servește fără a mai apela la Apache. Cum informațiile din sistemul de caching sint păstrate in memoria serverului (RAM), fără a fi nevoie de operații cu diskul, sistemul este extrem de eficient și rapid.

De ce Varnish ?

Pe scurt: imbunătățirea radicală a performanțelor. Un site care este păstrat in memoria serverului va fi servit mult mai repede decât unul servit de pe disk. De cele mai multe ori, performanțele Varnish le depășesc pe cele ale unor servere web consacrate – Litespeed, Nginx sau Lighttpd.

Cum pot folosi Varnish ?

Activarea Varnish pentru domeniul dvs. se face printr-o cerere trimisă Dep. Tehnic. Varnish este disponibil pentru abonamentele shared Linux – L2 si L3, precum și pentru abonamentele de tip reseller Linux – RL 1, RL 2 si RL 3.

Daca doriți mai multe informații despre Varnish sau dacă nu sinteți sigur că situl dvs. poate beneficia de pe urma acestui sistem, vă rugăm să contactați Dep. Tehnic.