In ultimele săptămâni, HostX a înlocuit sistemele de operare pe platformă Linux (CentOS) cu CloudLinux. Modificarea se aplică pentru toate serverele shared hosting Linux, end-user si reseller.

Ce este CloudLinux ?

CloudLinux este un sistem de operare care include tehnici de virtualizare similare mediului cloud. Scopul CloudLinux este îmbunătățirea performanței și stabilității serverului.

In mediul shared, resursele serverului (CPU, memorie, I/O) sînt folosite in comun. Mai clar, utilizatorii impart aceste resurse. Situațiile in care abuzurile (intenționate sau nu) unui utilizator afectează negativ funcționarea serverului și implicit ceilalți utilizatori găzduiți pe acel server, sînt relativ frecvente.

CloudLinux garantează că fiecare utilizator are acces la un nivel bine delimitat de resurse, nivel care nu poate fi depășit. Datorită izolării impuse in CloudLinux, indiferent de problema pe care o are un cont, funcționarea serverului in condiții optime este garantată.

HostX a configurat serverele sale astfel incât fiecare utilizator să aibă acces la un nivel al resurselor de calcul superior (CPU,  memorie) limitelor stabilite in Termenii de Utilizare ai serviciului. Resursele sînt proporționale cu abonamentul ales și permit siturilor sa facă față vârfurilor de trafic.

 

Ce se întamplă dacă depășesc resursele alocate ?

Din testele efectuate și din monitorizarea serverelor noastre a rezultat că aceste cazuri sînt foarte puține.

Dacă totuși apare un astfel de eveniment, veți observa o scădere a vitezei de acces. CloudLinux încetinește viteza de procesare a cererilor pentru contul cu probleme, evitand supraîncărcarea serverului. Dupa ce problema dispare, contul va funcționa din nou la parametri normali.

Un al doilea efect al depășirii resurselor alocate este apariția erorilor 503. Erorile 503 sînt generate către end-user și denotă o problemă gravă. Dacă erorile persistă este recomandat să evaluați aplicația dvs. si să incercați să o optimizați sau să treceți la un abonament superior. Pentru mai multe informații puteți să contactați Dep. Tehnic

 

Cum pot să monitorizez resursele utilizate de contul meu ?

În cPanel, secțiunea Resource Usage conține informațiile legate de resursele pe care le utilizează în prezent contul dvs., dar și istoricul resurselor utilizate.