Pentru a va facilita procesul de instalare va oferim solutii posibile la unele dintre cele mai frecvente erori cu care va puteti confrunta la instalarea certificatului SSL in cPanel / WHM.

 

Eroare: cheia privata nu corespunde certificatului

Motivul: Aparent cPanel nu poate gasi cheia privata creata pentru acest certificat SSL. Cheia privata este generata impreuna cu CSR-ul (certificate signing request). Pot exista mai multe cauze – este posibil sa fi sters aceasta cheie din greseala sau aveti mai multe  chei private instalate pe acelasi server iar cPanel nu poate gasi cheia privata corecta.

Solutia: Puteti cauta manual cheia privata originala generata impreuna cu  CSR-ul si sa o copiati in formularul cheii private. Alternativ, puteti genera un nou CSR si o noua cheie privata. Autentificati-va in contul dvs. de client si re-emiteti certificatul SSL cu noile informatii.

 

Eroare: Certificatul SSL este instalat, dar https:// avertizeaza cu privire la un certificat auto-semnat

Motivul: Browserele sale nu au incredere sau nu accepta certificatul SSL autosemnat (self-signed).

Solutia: Ar trebui sa achizitionati un certificat SSL dedicat pentru numele de domeniu pe care doriti sa il securizati cu SSL. Acest certificat SSL dedicat va fi emis de o Autoritate de Certificare de incredere. Browserele web vor avea incredere in acest certificat SSL si nu vor afisa avertismente sau mesaje.

 

Eroare: certificatul SSL este instalat, insa exista un un avertisment cu privire la o nepotrivire a domeniului (mismatch)

Motivul: Cel mai probabil  certificatul SSL pe care il utilizati a fost emis pentru alt nume de domeniu.

Solutia: Achizitionati un Certificat SSL dedicat pentru domeniul/ site-ul dvs. web si configurati-l in cPanel.