RoTLD a a anuntat ca incepand cu 27.07.2020 procedura de transfer a domeniilor .ro va fi modificata in sensul simplificarii ei in anumite situatii:

  • Noua procedură de Transfer a dreptului de utilizare/folosință va implica în continuare emiterea cheii de autorizare de către actualul deținător și transmiterea acesteia către viitorul deținător, respectiv utilizarea ei pentru completarea formularului online de transfer cu datele viitorului deținător. Prin urmare, Pașii 1 și 2 ai actualei proceduri de Transfer Drept de Folosință vor rămâne neschimbați;
  • Se elimină pasul care presupune completarea, semnarea și transmiterea documentului de transfer (Cerere/Acord de transfer), actualul Pas 3 al procedurii. Generarea cheii de Transfer drept de utilizare/folosință din panoul de administrare și transmiterea ei către viitorul deținător va reprezenta acordul actualului deținător de a transfera dreptul de folosință/utilizare a domeniului .ro către viitorul deținător.
  • Toate celelalte aspecte și implicații ale acestui proces vor rămâne nemodificate. Factura aferentă serviciului de transfer drept de folosință și a perioadei de mentenanță aleasă de către viitorul deținător va fi emisă pe baza datelor furnizate în formularul de transfer drept de folosință de către viitorul deținător.
  • Trade-ul va putea fi inițiat și în cazul în care domeniul are starea de pendingDelete, aspect care în prezent nu este posibil. Astfel, efectuarea procesului de trade este refuzat doar în cazul stărilor RegistrantTransferProhibited, RegistrantPendingTransfer.