Incepând cu luna septembrie 2011, HostX.ro pune la dispoziția clienților săi una dintre cele mai avansate platforme de comunicare online – SmarterMail Enterprise – un înlocuitor de succes al Microsoft Exchange sau Axigen. Dupa 2 luni de la lansare, cele câteva sute de conturi de email active pe aceasta platformă ne confirmă interesul pentru acest serviciu.

De ce SmarterMail Enterprise ?

In prezent, comunicarea in cadrul organizațiilor este extrem de importantă. De multe ori emailul nu mai este suficient și apare necesitatea unor servicii complementare (ex. calendare și fisiere private/comune, sincronizare cu device-uri mobile) – toate acestea sînt incluse in SmarterMail Enterprise.

Tehnic vorbind, funcționalitățile oferite de SmarterMail Enterprise sint comparabile cu cele oferite de Microsoft Exchange, dar la un cost mult mai mic.

Serviciul Business Email este găzduit in Romania, pe o platformă hardware dedicată, de ultimă generaţie (2 x Intel E5620, 32 GB RAM), cu un timp mediu de răspuns de 10 ms. Timpul de răspuns excelent asigură o comunicare perfectă cu orice device mobil.

Ce oferă SmarterMail Enterprise ?

  • instrumente de colaborare şi sincronizare – file sharing, calendare, contacte, taskuri şi note personale sau comune; sincronizare cu o gamă largă de device-uri mobile (ex. iPhone, BlackBerry, Windows Mobile, Android, Motorola, Palm, etc.) prin ActiveSync sau SyncML
  • securitate 24×7 – filtrare antispam şi antivirus – o rată de detecţie de 97% bazată pe sisteme multiple de detecţie: greylisting, SPF, DomainKeys/DKIM, filtre Bayesiene, reverse DNS, RBL, blacklist/whitelist, SMTP blocking, SpamAssassin. Fiecare utilizator are posibilitatea de adaptare a setărilor antispam in funcţie de nevoile proprii.
  • costuri de intreţinere 0 – nu aveţi nevoie de un administrator specializat, HostX are grijă de toată infrastructura – hardware şi software – necesară funcţionării platformei SmarterMail Enterprise. In afara abonamentului lunar nu există alte costuri.
  • uptime garantat 99,9% – pentru că inţelegem importanţa comunicării in cadrul companiei dvs., HostX asigură funcţionarea serviciului fără intrerupere
  • asistenţa tehnica 24x7x365 – echipa HostX este la dispoziţia dvs. non-stop pentru rezolvarea rapidă a oricărei probleme tehnice
  • backup zilnic emailuri – indiferent ce s-ar intampla emailurile dvs. sunt in siguranţa cu noi; realizăm zilnic o copie a tuturor informaţiilor din conturile dvs. de email pe un server dedicat
  • sistem Webmail avansat bazat pe AJAX – accesibil prin orice device care are un browser, oferă acces la calendare, contacte, taskuri şi note personale sau comune
  • solutii de migrare integrate – nu vă faceţi griji: SmarterMail Enterprise include instrumente pentru migrarea emailurilor din cPanel, Gmail, Live Mail, iMail, Zimbra şi multe altele.
  • opţional, posibilitatea arhivării corespondenţei in/out cu funcţie de căutare avansată – o funcţie extrem de utilă pentru management

Ce urmează în SmarterMail Enterprise ?

La această dată (08.11.2011), versiunea 9 a SmarterMail este în stadiul beta. La un scurt preview putem identifica câteva funcții/facilități extrem de interesante:

  • suport pentru Exchange Web Services (EWS), noua tehnologie oferită de Microsoft pentru conectarea Microsoft Outlook la serverele de email. EWS aduce îmbunătățiri majore in ceea ce privește viteza de acces.
  • Instant Messenger  – comunicare in timp real in cadrul echipei
  • compatibilitate cu noi tipuri de device-uri mobile