Incepand cu luna octombrie 2017, toate abonamentele shared si reseller hosting pe platforma Linux au activ QUIC, prin intermediul Litespeed.

QUIC este o alternativa la TCP (Transmission Control Protocol) pentru imbunatatirea vitezei de incarcare a paginilor web. QUIC ajuta la reducerea latentei si in final, la imbunatatirea vitezei de incarcare a paginilor web.

QUIC aduce o gama larga de alte beneficii pentru serverele Litespeed, inclusiv resurse suplimentare per utilizator si performanta sporita fata de un server Apache. Cel mai important este ca  Litespeed  este inclus in toate abonamentele de gazduire shared si reseller Linux, precum si unele dintre abonamentele specializate WordPress, Prestashop sau Magento.

Ce este TCP-ul traditional ?

TCP este un protocol, un set de reguli care controleaza modul in care datele sunt trimise prin internet (sau orice alta retea). TCP stabileste, in esenta, modul in care computerele trimit si primesc date.

Care este dezavantajul TCP?

Desi TCP are o reputatie excelenta pentru fiabilitate, se confrunta cu o latenta ridicata atunci cand se creeaza o conexiune sigura. TCP necesita efectuarea mai multor transferuri intre computerele care comunica pentru a crea o conexiune securizata prin intermediul Transport Layer Security (TLS).  Aici QUIC exceleaza si are o viteza mult mai buna.

Ce este QUIC si de ce este mai bun ?

QUIC este o abreviere pentru QUICK UDP Internet Connections. QUIC poate imbunatați TCP prin utilizarea unei conexiuni multiplexate. Acesta este un set de conexiuni multiple combinate intr-un singur set prin care  computerele comunica. Conexiunile multiplexate ofera securitate echivalenta TLS care nu necesita multiple cai de comunicare intre computere. Pe scurt, QUIC reduce latenta si contribuie la imbunatatirea performanței website-ului, deoarece nu are nevoie sa efectueze de mai multe ori aceste rute de comunicare .

Avantajele utilizarii QUIC

  • Reduce foarte mult timpul necesar pentru a genera conexiuni
  • Imbunatateste gestionarea rutelor congestionate
  • Utilizarea cailor multiplexate impiedica blocarea primelor conexiuni in linie
  • Conexiuni de migratie
  • Corecteaza erorile de redirectionare

Cum puteti folosi  QUIC?

Contactați departamentul nostru de vanzari pentru a afla mai multe despre modul in care puteți muta website-urile dvs. pe serverele noastre Litespeed cu suport QUIC, pentru a beneficia de o incarcare de pana la 20 de ori mai rapida.