Puteti crea un website de job-uri in WordPress cu destul de putin efort. Nu conteaza daca sunteti incepator in acest sens sau nu aveti abilitati de programare pentru crearea unui portal de cautare locuri de munca. Acest ghid va va ajuta sa creati un website de job-uri in WordPress profesional si usor de utilizat.

Iata pasii care trebuie sa ii urmati…

Pasul 1: Alegeţi un nume de domeniu şi rezervati un spaţiu pe server

Va trebui sa va creați propriul site web, astfel încât primul pas este înregistrarea unui nume de domeniu și rezervarea unui spaţiu de găzduire pentru acesta. Nu va grăbiți în privința numelui de domeniu, aceasta este identitatea dvs. online și trebuie să vă asigurați că numele este captivant și ușor de reținut.

Pasul 2: Alegerea platformei şi designului website-ului de job-uri in WordPress

După găsirea numele de domeniu si hostingul, urmatorul pas este alegerea unei platforme pentru crearea website-ului. de joburi in WordPress Există multe sisteme de gestionare a conținutului disponibile, însă WordPress este ușor de utilizat și puteți face multe lucruri cu site-ul dvs. web, fără a avea cunoștințe tehnice sau de programare. Cu WordPress puteți configura un website cu destul de multe caracteristici în doar câteva minute.

>>De ce WordPress?

 • Este usor de utilizat
 • Nu necesita cunostinte tehnice sau de programare
 • Este o sursa gratuita si deschisa
 • Instalare simpla si rapida
 • Cuprinde o gama larga de pluginuri, teme si extensii care va usureaza munca

Crearea unui website cu WordPress este usoara datorita faptului ca exista o multitudine de teme disponibile. Aceste teme sunt ca un exemplu de website, cu unele date introduse pentru a va face o idee despre aspectul și posibilitățile temei. Alocaţi-vă timp și parcurgeți mai multe teme, selectați-o pe cea care credeți că va arăta bine pe site-ul dvs. web, instalați-o și începeți să adăugați datele. Dacă nu vă place tema, o puteți schimba ulterior.

Iata o lista cu teme WordPress gratuite pe care le puteti utiliza pentru website-uri cu locuri de munca:

 1. Jobile
 2. Robojob Lite
 3. Job Portal
 4. JobScout
 5. Oziz

Toate aceste teme sunt bogate în caracteristici și le puteți folosi pentru crearea site-ului dvs. web cu locuri de muncă, având drepturi depline asupra acesteia.

Pasul 3: Instalarea/Configurarea iniţială

Aceasta este etapa în care începeti să va implementati ideile. Acum începe procesul de configurare a site-ului.

>>Configurarea WordPress

Asa cum am mentionat anterior, WordPress este extrem de usor de instalat. Daca optati pentru hosting WordPress, veti avea WordPress preinstalat. Daca nu, puteti instala WordPress cu Softaculous prin cPanel. Instalarea WordPress se face rapid, in doar cateva minute.

>>Instalarea Temei si Pluginurilor necesare

Dupa instalarea WordPress, urmatorul pas este instalarea temei. Puteti alege una din cele mentionate mai sus.

Pentru instalarea temei:

 • Autentificati-va in panoul de control WordPress
 • Sub sectiunea ‘themes’ alegeti optiunea de upload tema noua
 • Daca ati descarcat o anumita tema, aceasta va fi disponibila intr-un fisier .zip de pe calculatorul dvs.
 • Incarcati fisierul temei si aplicati-l, dand click pe butonul ‘Activate’

Puteti utiliza o tema gratuita insa exista si teme premium, contra cost. Beneficiile unei teme premium sunt faptul ca ofera documentatii complete şi suport pentru utilizarea temei precum si un aspect mai profesional.

Pasul 4: Personalizare şi Branding website de job-uri in WordPress

După instalarea temei, aveţi un website operaţional cu module în care sunt preintroduse date, ca exemplificare. În acest pas, trebuie sa va personalizaţi website-ul şi să lucraţi la aspectul de branding.

>>Logo website

Începeţi prin crearea unui logo impresionant pentru website si a unui titlu. Exista website-uri pe care va puteti crea logo-uri gratuite, sau puteti apela la un profesionist pentru aceasta.
Înlocuiţi logo-ul implicit din tema instalata cu logo-ul dvs. si introduceti textul care va fi afisat ca titlu al website-ului dvs.

>>Personalizarea temei

Toate temele WordPress au un design impresionant insa il puteti personaliza, daca doriti. Puteti sa va faceti website-ul sa arate asa cum doriti! Sunt multe aspecte ale personalizarii temei, de ex. puteti schimba aspectul temei, gamele de culori, puteti alege modulele dorite, headerul (antet) sau footer-ul (subsol). Aplicati schimbarile, pentru a vedea cum ar arata modificarile pe website-ul live.

>>Crearea paginilor

Un director de job-uri este un website cu multe pagini care va cuprinde job-uri din diverse domenii ale industriei. De ex., o anumita pagina va contine joburi dintr-o anumita categorie sau industrie; cand cineva va face o cautare dupa un anumit job, vor fi afisate toate joburile si informatiile care au legatura cu acel job. Atunci cand alegeti o anumita tema pentru un website de job-uri, munca dvs. va deveni mai usoara daca aceasta va avea pagini cu un design prestabilit.

>>Creati meniuri atractive

Dupa ce ati realizat paginile website-ului, trebuie sa creati un meniu adecvat care sa permita utilizatorilor sa ajunga cat mai usor pe aceste pagini. Asiguraţi-vă că aţi inclus toate link-urile importante in meniu, în plus, dacă doriţi ca toate paginile website-ului sa fie categorizate perfect va trebui sa creaţi submeniuri. Cu WordPress, crearea meniurilor este uşoară. Veți avea la dispoziție un meniu gata pregătit la care va trebui să faceți câteva modificări minore și să completați informațiile. Când selectați o temă WordPress, asigurați-vă că deține un megameniu.

Pasul 5: Găsiţi metode de monetizare a utilizării website-ului de job-uri in WordPress

Puteți avea surse de câştig din website-ul de job-uri în două moduri:

 1. Prin afișarea reclamelor plătite
 2. Prin postarea de oferte de muncă plătite

>>Afișarea bannerelor publicitare pe website

Acesta este una dintre cele mai utilizate metode de a câștiga bani online. Puteți afişa diverse bannere publicitare în diverse secțiuni ale website-ului (Companiile care doresc să afișeze anunțuri pe site-ul dvs. vă vor plăti pentru plasarea reclamei.)

Puteți opta de asemenea pentru Google Adsense, platforma prin intermediul căreia se afișează reclame pe website-ul dvs. Va trebui sa inserați codul Google Adsense în website-ul dvs., sa setați locația acestora şi tipurile de reclame care doriți sa se afișeze; apoi Google va plasa reclamele pe website-ul dvs. Google Adsense deține un panou de control user-friendly, din care puteți verifica click-urile primite şi câștigurile.

>>Postarea de oferte de muncă plătite

Un site web profesionist de căutare de locuri de muncă funcționează atât pentru persoanele fizice care vizualizează locuri de muncă, cât și pentru companiile care doresc să posteze anunţuri cu locuri de muncă. Majoritatea temelor vă permit afişarea anumitor job-uri pe homepage-ul website-ului. Puteţi taxa aceste anunţuri care se bucură de poziţionari privilegiate, întrucât cei care îşi caută un job vor vedea imediat aceste anunţuri şi vor aplica la acestea.
Puteti crea pachete pentru postarea de anunțuri de locuri de munca, pe homepage-ul website-ului sau pe anumite pagini principale ale acestuia, menţionând numărul de anunţuri cuprins în fiecare tip de pachet. Puteti crea câte pachete doriti, dând fiecaruia un nume, preţ şi alocând un anumit număr de anunţuri.

Pasul 6: Adăugarea de locuri de muncă pe website

După ce v-ați personalizat website-ul de joburi în funcție de preferințe, puteți începe să adăugați anunțuri de locuri de munca. Joburile pot fi adăugate în două moduri:

 1. Puteti adauga anunturi dvs., in calitate de administrator al website-ului
 2. Anunturile pot fi adaugate de un angajat, in calitate de utilizator

>>Adăugarea anunţurilor utilizând dashboard-ul WordPress

In calitate de administrator si proprietar al website-ului, aveti control deplin asupra acestuia. Puteti posta chiar dvs. anunturi de locuri de munca, prin intermediul tabloului de bord WordPress. Cu toate acestea, înainte de a începe să faceți acest lucru, va trebui să configurați categoriile corespunzător listarilor locurilor de muncă. Va veţi autentifica in dashboard-ul WordPress şi puteti adauga cate categorii doriti. Este de preferat să adăugați categoriile de locuri de muncă din meniu sau puteți crea o secțiune separată care afișează toate categoriile și subcategoriile prezente pe site-ul dvs. web.

>>Adăugarea anunțurilor

Dupa setarea categoriilor necesare, puteti incepe sa adaugati anunturi in acestea. Puteti face acest lucru simplu, prin tabloul de bord WordPress, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va autentificati si sa dati click pe optiunea ‘add new job’. Veti fi directionat pe o pagina care va contine toate campurile in care puteti introduce informatii referitoare la acel job. Dupa adaugarea tuturor detaliilor, dati click pe ‘publish’ iar job-ul va fi publicat. Rețineți că procesul de adăugare a anunturilor de locuri de muncă pe website-ul dvs. poate diferi în funcție de tema pe care ați ales-o, dar va fi mai mult sau mai puţin aceeaşi.

>>Cum pot angajatorii să posteze anunţuri pe website-ul dvs.?

Angajatorii vor trebui să parcurgă următorii paşi pentru adăugarea unui anunţ pe website:

 • Înregistrare
 • Selectarea unui pachet de plată
 • Completarea formularului cu informaţii

Obs. Puteți permite angajatorilor să posteze locuri de muncă în mod gratuit dacă site-ul dvs. web este nou și doriţi să creșteți traficul acestuia. Puteți revizui toate anunţurile înainte de a fi publicate.
Angajatorii vor putea adauga anunturi pe website-ul dvs. prin intermediul unui formular. Puteti personaliza formularul în funcţie de preferinţele dvs.
Angajatorii vor putea alege categoria, titlul postului, vor putea adăuga descrierea necesară și numărul de posturi disponibile pentru funcția respectivă. Este de preferat să moderaţi listarea locurilor de muncă înainte de a fi publicate, astfel încât să deţineţi controlul a tot ceea ce este postat.

Pasul 7: Întreținerea website-ului de job-uri in WordPress

După ce ați creat websiteul și sunteți gata să vă ocupați de angajatori și de cererile de locuri de muncă, trebuie să începeți să vă promovați site-ul.
Va trebui sa creați un plan de marketing prin care sa ajungeți la oameni, astfel încât aceștia sa caute sau sa posteze job-uri la dvs. pe website. În mod ideal, puteți contacta unele directoare populare de afaceri locale pentru a face publicitate site-ului dvs.
Dacă site-ul dvs. afișează doar joburi pentru un anumit oraș, puteţi organiza seminarii sau vă puteţi asocia cu agențiile de publicitate locale pentru a veni în contact cu oamenii. Puteți căuta pagini sau grupuri pe website-urile de socializare pentru locația dvs. specifică și puteți posta informații despre site-ul dvs. web pe aceste pagini sau grupuri.
Va trebui să alegeți mediul de marketing al site-ului dvs. web pe baza domeniului de aplicare al acestuia. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că atingeți publicul țintă.

 

Dacă intenționați să începeți un website de job-uri in WordPress, acum este momentul să începeți să îl implementați. Deși există multe aspecte de care trebuie să aveți grijă, totul se va lega odată ce începeți să creați website-ul. A avea un site web dedicat locurilor de muncă este unul dintre cele mai fructuoase afaceri online! S-ar putea să dureze ceva timp pentru a ajunge la oameni, dar odată ce începeți să obțineți trafic pe site-ul dvs. web, veți începe să câștigați prin intermediul acestuia.