In WordPress este posibila personalizarea aproape a  fiecarei caracteristici a websitului dvs. Indiferent daca detineti un magazin online sau un blog, gestionarea mai multor utilizatori pe un website nu a fost nicicand mai simpla. WordPress va ofera puterea de a controla cine are acces la websitul dvs. prin adaugarea de utilizatori din panoul de control, atribuind roluri diferite acestora, in functie de tipul de permisiuni pe care doriti sa le aiba.

Inainte de a crea un utilizator este important sa intelegeti tipurile de utilizatori pe care WordPress va permite sa le creati. Exista 5 categorii de utilizatori WordPress:

  • Administrator – utilizatorul are acces la toate functiile administrative ale websitului WordPress
  • Editor – utilizatorul poate publica si gestiona postari, inclusiv postarile create de alti utilizatori
  • Autor – utilizatorul isi poate gestiona si publica propriile postari, dar nu si ale altor utilizatori
  • Contributor – utilizatorul poate scrie si gestiona postari, dar nu le poate publica. Ele trebuie publicate de un utilizator superior.
  • Subscriber – utilizatorul poate doar vizualiza websitul si isi poate gestiona propriul profil

 

Pentru a adauga utilizatori noi din panoul de control WordPress urmati pasii mai jos:

1. Autentificati-va in panoul de control WordPress. Din meniul din stanga, selectati „Users” sau „Utilizatori”.

adaugare utilizator WordPress

2. Pe ecran vor fi afisati toti utilizatorii existenti. Click pe „Add New” („Adauga utilizator nou”) pentru a crea un utilizator nou.

3. Pagina de creare utilizator va ofera posibilitatea de a adauga diverse informatii pentru orice utilizator. Cand adaugati un utilizator nou pentru websitul dvs., veti introduce pentru acesta numele de utilizator, emailul si parola personalizata.

adaugare utilizator WordPress

4. Daca doriti sa trimiteti noului utilizator datele de autentificare pe email, click pe “Send this password to the new user by email”.

5. Alegeti rolul pe care doriti sa il atribuiti acestui utilizator. Majoritatea instalarilor WordPress ofera una in cele 5 optiuni enumerate mai sus.

6. Click pe “Add New User” („Adauga utilizator nou”) .

 

Noul utilizator creat este acum vizibil pe pagina „Users” („Utilizatori”). Daca doriti sa editati sau sa stergeti utilizatorul, veti putea sa o faceti tot de aici.

 

Pentru a preveni publicarea sau modificarile neaprobate asigurati-va ca atribuiti rolurile potrivite utilizatorilor. Daca le veti asocia rolul de Admin ei vor putea sterge continut sau alti utilizatori. Pe masura ce websitul dvs. evolueaza efectuati verificari de rutina, verificand constant cine are acces la website precum si daca cei care cei care nu mai necesita acces au fost stersi.