In general, comentariile si aprecierile (like-urile) sunt vazute ca un fel de „dovada sociala” a legaturii si a construirii unei autoritati cu websitul dvs. WordPress.  Atunci cand comentariile ocupa timp si nu aduc o contributie clara obiectivelor websitului dvs., WordPress ofera modalitati de a le dezactiva. Si puteti sa dezactivati comentariile unui singur post, de pe anumite pagini sau de pe intregul website. Daca doriti sa dezactivati comentariile in WordPress, acest lucru se face usor, cu ajutorul instrumentelor incluse in setarile implicite ale websitului sau cu o varietate de pluginuri WordPress gratuite si premium.

 

De ce sa dezactivati comentariile in WordPress?

Comentariile postate pe websitul dvs. pot crea interactiune cu cititorii dvs., va pot aduce informatii suplimentare, pot stimula discutiile si pot construi o comunitate dedicata de cititori care sa revina constant pe website. Dar nu este intotdeauna cazul.

Unele websituri WordPress, noi sau mai vechi, pot fi afectate de un baraj de comentarii spam care ocupa spatiu si trebuie sterse. Chiar daca aveti reguli clare cu privire la postarea comentariilor, se pot strecura comentarii suparatoare si nocive, care vor indeparta cititorii si vor dauna reputatiei websitului dvs. In functie de natura websitului, unele comentarii pot ridcomentariiica probleme juridice pentru dvs. si afacerea dvs. In unele cazuri, s-ar putea sa doriti sa dezactivati comentariile pentru un anumit fragment de continut care ar putea fi vazut ca controversat, sau nedemn de a fi postat.

Pentru alte websituri, comentariile nu sunt necesare si nici utile. Daca aveti un website care va serveste drept portofoliu pentru expunerea lucrarilor sau ca pagina de destinatie pentru promovarea unui anumit produs sau serviciu, este posibil sa nu aveti nevoie de comentarii. La fel, un magazin online nu necesita comentarii la fiecare produs sau un pagina de checkout. De asemenea, in unele situatii, este posibil ca comentariile sa nu fie adecvate pentru un anumit articol, desi sunt utile pentru paginile de pe website in ansamblu.

Indiferent de modul in care comentariile cititorilor se raporteaza la continutul unui website, acestea trebuie gestionate. In functie de setarile comentariilor, acestea trebuie moderate, aprobate sau marcate ca spam si sterse – iar acest lucru necesita timp si monitorizare consecventa pentru a va asigura ca nu se creeaza o lista de comentarii necorespunzatoare. Raspunsul la comentarii poate fi de asemenea consumator de timp, mai ales daca utilizati si alte tipuri de canale pentru a va conecta cu clientii si cititorii dvs.

Din toate aceste motive, unii proprietari de websituri WordPress doresc sa dezactiveze comentariile in WordPress si sa gaseasca alte modalitati de interactiune cu cititorii, cum ar fi prin intermediul unui formular de contact usor de utilizat sau configurarea unei alte platforme in afara websitului pentru interactiunea cititorilor, precum un grup Facebook. Directorul principal de coduri si pluginuri WordPress ofera instrumente pentru dezactivarea comentariilor oricand si oriunde pe un site WordPress, fara a fi necesare cunostinte de codare.

 

Cum dezactivati comentariile la un Post in WordPress cu Optiuni ecran (Screen Options)

WordPress ofera o serie de optiuni de editare pentru a controla continutul care apare intr-o pagina sau postare pe blog, prin utilizarea butonului „Optiuni ecran” (Screen Options) din coltul din partea dreapta sus, pe ecranul editorului de pagini si posturi. „Optiuni ecran” (Screen Options) poate fi utilizat si pentru a dezactiva comentariile de pe o pagina individuala (sau post) pe care lucrati, permitand insa comentariile in alte zone ale websitului dvs.

Pentru a dezactiva comentariile de pe o anumita pagina sau post:

  • Faceti click pe butonul Optiuni ecran pentru a deschide meniul drop-down cu optiuni pentru continut care poate fi afisat la publicarea paginii sau postului.
  • Din meniul afisat selectati Discutii (Discussion). Aceasta va dezactiva optiunea de comentarii pentru acea bucata de continut, lasand-o insa activata pentru alte pagini si posturi pe websitul dvs.

dezactivare comentarii WordPress

Daca veti decide ulterior ca doriti sa activati comentariile pentru pagina respectiva, reveniti la Optiuni ecran pentru a incepe afisarea comentariilor.

Cum dezactivati comentariile in WordPress din setari

Puteti sa dezactivati comentariile pe site-ul dvs. prin simpla verificare a optiunilor din pagina Setari (panoul de control). Accesati pagina Setari> Discutie si bifati sau debifati casetele, in functie de preferintele dvs.

Din acest meniu, puteti seta preferintele dvs. pentru pagini, posturi noi, sau pentru ambele; sa activati sau sa dezactivati in mod selectiv comentariile la continutul existent, sa controlati functiile existente precum notificarile cu privire la comentarii si modul lor de afisare.

 

Cum dezactivati comentariile in WordPress cu ajutorul Pluginurilor

Pentru a elimina complet functia de comentarii pe websitul dvs., puteti alege solutia utilizarii unui plugin WordPress gratuit sau premium. Puteti alege pluginuri precum Disable Comments sau No Page Comments din directorul plugin-urilor WordPress sau de la dezvoltatori terti. Activati aceste pluginuri si veti avea posibilitatea de a seta optiunile proprii pentru dezactivarea functiei de comentarii de pe un intreg website WordPress sau doar de pe un anumit tip de continut.

Disable Comments este pluginul care va va ajuta sa nu aveti niciun comentariu pe websitul dvs. Cu un singur click, puteti dezactiva comentariile pentru intregul site web.

Disable Comments – Remove Comments & Protect From Spam

No Page Comment este pluginul cu care veti putea dezactiva comentariile de pe un anumit tip de continut.

No Page Comment

Atunci cand decideti sa utilizati asemenea pluginuri, este important ca inainte de activarea acestora sa stergeti toate comentariile existente pe diferitele tipuri de continut de pe website. In caz contrar, acestea vor fi afisate in continuare, desi comentariile noi nu vor mai aparea, odata ce pluginul este activ. Va recomandam sa faceti un backup websitului inainte de aceasta operatiune.

 

Comentariile de pe websitul dvs. WordPress pot spori autoritatea marcii dvs. si si pot crea o modalitate pentru cititori de a interactiona cu websitul si cu afacerea dvs. Insa acestea pot deveni o problema daca permiteti comentarii care nu contribuie direct la scopurile websitului sau daca gestionarea acestora va ia prea mult timp. Cu instrumentele WordPress implicite si pluginuri gratuite, utilizatorii WordPress, atat cei incepatori cat si cei experimentati, pot controla modul de afisare al comentariilor pe orice website WordPress.

Pentru a afla mai multe despre gazduirea web WordPress sau despre pachetele HostX de gazduire web optimizata pentru WordPress, va invitam sa ne vizitati pagina sau sa discutati cu reprezentantii nostri.