Programarea publicarii articolelor in WordPress va ofera libertatea de a publica continutul preincarcat intr-o anumita luna, la anumite ore si in zile specifice.

Iata cei 5 pasi pe care trebuie sa ii urmati daca doriti sa programati publicarea unui articol in WordPress:

 

1. Pentru a accesa programarea postarii, accesati sectiunea „Posts” sau „Articole” din panoul de control, apoi selectati „Edit” in sectiunea draftului/postarii pentru care doriti sa setati o data a publicarii.

programare publicare post WordPress

2. In partea dreapta, click pe sectiunea „Publica”. Aici veti avea disponibile optiunile de status si vizibilitate.

3. Setati data si ora la care doriti sa fie publicat postul, din campurile de date, apoi click pe OK.

programare publicare articol in WordPress

4. Click pe butonul albastru „Programeaza”.

5. Data programata pentru publicarea articolului/postului va fi acum vizibila in sectiunea „Publica” din partea dreapta.

programare publicare post

 

Cand utilizati WordPress, timpul este de partea dvs. Puteti utiliza programatorul de postari pentru a programa continut in avans, astfel incat publicul dvs. sa nu va simta lipsa. Programarea postarilor poate fi utila atunci cand lucrati cu o echipa in care mai multi membri trebuie sa acceseze si sa revizuiasca un continut, inainte de a fi publicat.

Putem programa publicarea unui articol in WordPress, insa este important sa intelegem cum WordPress gestioneaza aceste evenimente programate, pentru a evita confuziile. Evenimentele programate sunt stocate in baza de date, iar data viitoare cand vizitati websitul, WordPress va verifica daca exista eventuale evenimente programate si le va declansa. Din acest motiv, este posibil ca evenimentele programate sa nu se produca la data sau ora exacta pe care le-ati programat. Aceasta este o problema comuna pentru websiturile cu trafic redus sau neregulat.