Importul unui website WordPress de pe un alt server poate fi realizat simplu, utilizand instrumentul dedicat din Softaculous din cPanel sau DirectAdmin.
Pentru a importa un website WordPress utilizand Softaculous urmati pasii de mai jos:
→Autentificati-va in cPanel sau DirectAdmin.
→In sectiunea Softaculous Apps Installer dati click pe WordPress. Veti fi directionat spre pagina de instalare Softaculous WordPress.
→Faceti click pe tab-ul Import. Se va deschide pagina Import Software – WordPress.
→Click pe tab-ul From Remote Server.
→In sectiunea Source completati detaliile pentru serverul de pe care doriti sa importati websitul WordPress:
- In caseta de text Domain Name tastati numele de domeniu pentru instalarea WordPress (Nu tastati prefixul http:// sau https://. Tastati doar numele domeniului – ex. popescu.ro).
- In caseta de text Server Host (Optional) tastati numele IP-ul sau hostname-ul serverului daca este diferit de numele domeniului.
- In caseta Protocol selectati din lista protocolul pe care il veti utiliza pentru import sau acceptati valoarea implicita. (acest exemplu descrie utilizarea SFTP, varianta recomandata din motive de securitate)
- In caseta de text SFTP Username tastati numele de utilizator pe care il utilizati pentru a va conecta la server.
- In caseta de text SFTP Password tastati parola pentru utilizatorul SFTP pe care l-ati specificat in pasul anterior. Daca se utilizeaza o cheie SSH in locul unei parole treceti la pasul urmator si alegeti cheia SSH.
- La Authentication Method alegeti fie Password sau SSH Key. Daca alegeti SSH Key, introduceti cheia privata SSH in caseta de text Private key si introduceti parola de acces (daca este utilizata) in caseta de text Passphrase.
- In caseta de text SFTP Path tastati document root path in raport cu directorul principal (home directory) al contului. (De obicei, document root path este /public_html, /www, sau /htdocs. Daca instalarea WordPress este pe un domeniu sau subdomeniu addon, tastati calea catre radacina documentului pentru domeniul sau subdomeniul addon.)
- In caseta de text Installation Directory (Optional), tastati numele directorului pentru instalarea sursa WordPress. (Daca instalarea WordPress se afla pe aceeasi cale definita in caseta de text SFTP Path, lasati aceasta optiune necompletata).
→In sectiunea Destination specificati unde va fi instalat WordPress pe noul server:
- In caseta Choose Protocol, alegeti din lista protocolul. (Daca aveti un certificat SSL instalat pe site-ul dvs., selectati https:// sau https://www. Daca nu aveti un certificat SSL instalat pe site-ul dvs., selectati http:// sau http:// www)
- In caseta Choose Domain, selectati din lista domeniul pentru instalare sau acceptati valoarea implicita.
- In caseta de text Directory, tastati directorul in care doriti sa instalati aplicatia sau acceptati valoarea implicita. (Daca doriti ca numele domeniului dvs. sa mearga direct la aplicatie, lasati caseta de text Directory necompletata)
- In sectiunea Advanced Options, in caseta de text Database Name, tastati numele bazei de date de creat pentru aplicatie sau acceptati valoarea implicita.
→Click pe Import.
Dupa finalizarea procesului de import veti putea sa gestionati instalarea WordPress in Softaculous. Pentru intrebari suplimentare va rugam sa contactati Dep. Tehnic HostX .