WordPress este tinta favorita a  atacatorilor fiind cel mai popular Sistem de Management al Continutului (CMS) disponibil, utilizat de peste 59% din site-urile care folosesc un CMS. Pentru a va mentine website-ul in siguranta, trebuie sa luati masuri active pentru a o asigura. In caz contrar, s-ar putea sa fii prada atacurilor de tip brute force sau a altor exploatari daunatoare.

Pentru protejarea site-ului dvs. WordPress este necesar sa aveti update-uri la zi si sa aveti cea mai buna protectie impotriva potentialelor vulnerabilitati. Puteti incerca sa faceti acest lucru manual dar nu este practic si este nesigur, de aceea ar trebui sa aveti in vedere utilizarea unui plugin care face toate aceste lucruri pentru tine.

In acest articol, va vom prezenta cinci dintre cele mai populare pluginurile de securitate WordPress. Vom acoperi caracteristicile lor esentiale, pe care utilizatorii ar trebui sa le ia in considerare cât si costurile pe care va trebui sa le aveti in considerare. Haideti sa gasim plugin-ul perfect pentru siguranta website-ului!

1. iThemes Security

Pluginul IThemes Security este unul dintre cele mai populare si detalite instrumente pe care le-am intalnit. Pluginul este simplu de configurat si instalat, datorita descrierilor detaliate pentru fiecare setare.

In plus, echipa iThemes este foarte fiabila atunci cand vine vorba de a răspunde la intrebarile de asistenta, ceea ce inseamnă ca veti avea parte de suport in cazul in care aveti nevoie:

Caracteristici cheie:

 • Scanează site-ul dvs. in cautarea unor vulnerabilitati si a unui program malware
 • Impune folosirea unor parole puternice
 • Blocheaza anumite adrese IP
 • Detectează modificările neasteptate ale fișierelor
 • Imbunatateste utilizarea protocolului (SSL) Secure Sockets Layer

Este recomandat pentru:

IThemes Security este o alegere excelenta daca cautati un instrument usor de folosit pentru a va asigura siguranta site-ul. In timp ce pluginul vine cu o gama larga de optiuni de personalizare, acesta include si posibilitatea de configurare rapida. Acestea acoperă backup-ul bazei de date, protecția impotriva atacurilor de tip brute-force si impunerea unei parole puternice.

Preț: Pluginul IThemes Security este gratuit, dar exista si o versiune premium disponibila, cu licențe incepand de la 80 USD pe an.

2. Wordfence Security

Wordfence Security este unul dintre cele mai remarcabile plugin-uri de securitate disponibile, atat din punct de vedere al popularitatii, cat si al numărului foarte mare de setari. Acest plugin va permite sa personalizați fiecare aspect al protocoalelor de securitate WordPress avand o documentație excelenta care va ajuta sa faceti acest lucru.

Caracteristici cheie:

Implementarea unui firewall pentru a va proteja de amenintarile comune
Blochează utilizatorii individuali si intreaga retea de atacatori cunoscuti
Impune masuri de securitate dure pentru paginile de logare
Scaneaza amenintarile de securitate cunoscute de WordPress
Se poate folosi pentru instalari de tip Multisite

Plugin-ul este recomandat pentru:

Wordfence Security este alegerea pe care trebuie sa o faceti daca doriti sa monitorizati fiecare aspect al site-ului dvs. din punct de vedere al securitatii. Pluginul include un numar foarte mare de setari, ceea ce inseamna ca veti putea personaliza setarile acestui plugin.

Daca sunteți nou in folosirea platformei WordPress si a pluginurile de securitate in general, este posibil sa fiti nevoiti sa consultati documentația plugin-ului Wordfence Security pentru a profita la maxim de aceste aceasta. Acest lucru nu este neapărat un lucru rău, dar este ceva de luat în considerare înainte de a lua decizia.

Preț:

Wordfence Security este un plugin gratuit, dar dezvoltatorii ofera de asemenea o versiune premium, pentru care licentele incep de la 99 USD pe an.

3. All In One WP Security

Dintre plug-in-urile pe care le-am enumerat pana acum, nici unul nu poate sa ajunga la nivelul All In One WP atunci cand vine vorba de setarile de functionalitate ale firewall-ului. Acest plugin va permite sa impiedicati conectarea altor site-uri la imaginile din site-ul dumneavoastra, sa blocați cereri false pentru Googlebots si chiar sa setati anumite reguli personalizate pentru pentru anumite blocari.

Caracteristici cheie:

 • Imbunatateste securitatea conturilor de utilizatori
 • Implementeaza masuri de siguranta pentru autentificare
 • Protejeaza si face backup periodic pentru baza dvs. de date
 • Scaneaza fisierele impotriva unor potentiale vulnerabilitati
 • Dispune de functii avansate de firewall

Este recomandat pentru:

All In One WP Security este o solutie intermediara intre usurinta de utilizare si nivelul ridicat de securitate. In al doilea rand, veti avea acces la unul dintre cele mai bune solutii de firewall-uri disponibile gratuit.

Mai mult, acest plugin face o treaba deosebit de buna si va ofera o privire in ansamblu asupra securității site-ului dvs.
Daca sunteti genul de persoana care nu doreste sa se incurce in detalii, All In One WP Security este cu siguranta o optiune de luat in considerare.

Pretul:

Acest plugin este oferit 100% gratuit.

4. BulletProof Security

BulletProof Security nu are cea mai atragatoare interfata vizuala, dar este un plugin care isi face treaba. Are set decent de setari disponibile pentru utilizatori de toate nivelele, inclusiv posibilitatea de configurare cu un singur clic pentru cei care nu doresc sa-si piarda timpul cu setarile manuale.

Caracteristici cheie:

 • Dispune de o optiune de configurare cu un singur clic
 • Permite setari avansate de securitate pentru conectare si monitorizare
 • Puteti programa back-upuri pentru baza dvs. de date
 • Delogheaza utilizatorii logati dupa o anumita perioada de timp
 • Protejeaza fisierul .htaccess

Recomandat pentru:

BulletProof Security este o alegere ideala pentru utilizatorii care au nevoie de securitate si nu au nevoie de setari avansate pentru setarea unui plugin de securitate, avand posibilitatea de a fi configurat cu un singur clic.

Preț:

BulletProof Security este un plugin gratuit, dar puteti sa cumparati, de asemenea, o licenta pe viata pentru versiunea sa premium cu o singura plata de 59,95 USD.

5. Sucuri Security

Acest plugin este dezvoltat de una dintre cele mai renumite echipe atunci cand vine vorba de securitatea web. Acesta ofera un set de setari avansate, inclusiv unele masuri foarte utile de „post-hacking”

Caracteristici cheie:

 • Monitorizează integritatea fișierelor
 • Include functii de recuperare a site-ului in cazul unui atac
 • dispune de o mare varietate de setari de notificare
 • Scaneaza site-ul dvs. in cazul unui malware sau vulnerabilitati

Recomandat pentru:

Sucuri Security este o alegere excelenta pentru toate tipurile de utilizatori. Dispune de o interfata simpla, este usor de folosit si include functionalitati care ajuta site-ul dumneavoastra in urma unui atack

Funcția post-hack a pluginului va permite sa resetati pluginurile si parolele si chiar sa va deconectati utilizatori logati fortat. Este ca un as in maneca in cazul in care aveti o bresa de securitate in site-ul dvs.

Pret:

Sucuri Security este complet gratuit, dar in cazul in care aveti nevoie echipa de dezvoltare a plugin-ului ofera consultanta profesionala de securitate si servicii de eliminare a programelor malware.

Concluzie:

Pluginurile de securitate WordPress nu sunt singura modalitate de a va mentine site-ul in siguranta si luarea unor masuri de precautie este indicata, insa nu va ofera o protectie totala. Cu toate acestea, plugin-urile recomandate pot sa va fie la indemana pentru a va ajuta sa monitorizati si sa va protejati in mod constant site-ul.

Va recomandam sa utilizati pluginurile de securitate WordPress pentru a va proteja site-ul web, o recapitulare rapida a celor cinci optiuni pe care le-am abordat in acest articol:

 1. IThemes Security: O solutie de securitate dedicata utilizatorilor cu mai putina experienta.
 2. Wordfence Security: Pluginul perfect pentru utilizatorii mai experimentati.
 3. All In One Security WP: Solutia cu cel mai bun firewall pentru wordpress.
 4. BulletProof Security: O alegere buna pentru setari generale.
 5. Sucuri Security: Este o decizie excelenta pentru utilizatorii care doresc o protectie pentru site si in cazul in care este nesar restaurarea site-ului.

Trebuie sa aveti in calcul ca facem investitii constante in echipamente, in software si imbunatatim continuu siguranta serverelor noastre insa anumite atributii ce tin de siguranta fisierelor sitului revin clientului.