Parcarea domeniului se refera la procesul de cumparare a unui nume de domeniu web fara a-i asocia vreun serviciu cum ar fi emailul  sau un website. Poate fi vorba de perioada de dinaintea crearii site-ului web sau dupa ce domeniul a expirat, website-ul a fost sters si nu exista continut pe acea adresa sau doar afisarea unei pagini goale, cu un mesaj standard sau chiar cu reclame. Aceasta situatie apare mai ales cand cumparati un nume de domeniu nou  dar inca nu ati dezvoltat si incarcat site-ul propriu-zis.

Cand utilizatorii introduc adresa site-ului dvs. in browser, ei vor vedea o singura pagina care nu este de fapt parte din site-ul dvs. si care  afiseaza un mesaj temporar despre starea website-ului dvs. sau   publicitate.

Cum sa utilizati domeniile parcate?

De obicei, registratorul numelor de domeniu gestioneaza  paginile parcate. Uneori sunt goale sau afiseaza un mesaj de genul „In constructie” dar in unele cazuri compania la care v-ati inregistrat numele de domenii (registrarul) va folosi paginile domeniului parcat pentru propriile reclame si link-uri.

In general, nu este de dorit ca altcineva sa va foloseasca domeniile pentru anunturi neaprobate de dvs. si sa castige niste bani din asta. Puteti sa va creati propriile pagini pentru domeniile dvs. parcate si sa castigati din propriile anunturi.

Unele companii ofera servicii de parcare pentru domenii, plasand reclame pe paginile domeniilor parcate, din care ati putea castiga un comision.