Plesk este cunoscut drept unul dintre cele mai populare panouri de control pentru servere Linux sau Windows. Depaseste cu mult capacitatile instrumentelor obisnuite   pentru gestionarea resurselor serverului de care site-urile dvs. au nevoie pentru a exista.

Plesk este un panou de control pentru platforme complete de gazduire multi-level, oferind administratorului serverului o gama larga de optiuni in interfata grafica pentru a configura si intretine o intreaga afacere de gazduire care deserveste clientul final.

Este recomandat pentru configurarea solutiilor de gazduire web partajata, precum si pentru configurarea serverelor virtuale si dedicate.

Sistemele de operare care permit instalarea Plesk sunt:

  • CloudLinux
  • Red Hat
  • Debian
  • FreeBSD
  • SuSE
  • AlmaLinux
  • Ubuntu
  • RockyLinux
  • Virtuozzo Linux
  • Windows.

Caracteristici Plesk

Panoul de control Plesk are o interfata de automatizare a gazduirii web usor de navigat. Functionalitatile pot fi usor gasite in orice moment. Plesk memoreaza   functionalitatile cele mai frecvent utilizate, fiind accesibile de fiecare data cand accesati interfata sa.

In ceea ce priveste procesul de management, Plesk ofera o multime de caracteristici pentru administrarea eficienta a resurselor de gazduire disponibile. Unele dintre cele mai remarcabile optiuni administrative includ un mecanism de auto-update si auto-component updater, un manager de migrare, precum si o instalare bazata pe web pentru o implementare rapida. Cu aceste functii administrative, utilizatorii Plesk vor putea gestiona automat toate actualizarile necesare.

In afara de partea functionala a Plesk, veti avea ocazia sa personalizati aspectul mediului de lucru. Puteti alege dintr-o varietate de skinuri suplimentare sau puteti crea propriile skinuri complet personalizate cu ajutorul unei interfete bazate pe web.

 

Plesk pentru furnizorii de gazduire partajata (shared)

Panoul de control Plesk este construit pentru a va ajuta sa va configurati propriile pachete de gazduire web si sa le oferiti clientului final. Plesk automatizeaza multe din  sarcinile de management pentru dvs. si va permite  sa va concentrati asupra celorlalte aspecte importante ale afacerii dvs. Platforma va permite sa efectuati o gama larga de operatiuni de configurare a serviciilor, cum ar fi crearea de noi site-uri web, conturi de e-mail si administrarea setarilor DNS printr-o interfata  web.

Partea consumatorului final a Panoului de Control este la fel de usor de utilizat pentru clientii dvs., precum este pentru dvs. ca furnizor de servicii de gazduire web.

Plesk pentru afaceri

Panoul de control Plesk este disponibil si ca solutie de automatizare a gazduirii web pentru clientii finali. A fost conceput pentru a permite persoanelor fizice si intreprinderilor mici si mijlocii sa-si gestioneze propriile servere fara a fi nevoie sa foloseasca servicii de administrare costisitoare. Dispunand de niveluri ridicate de stabilitate si securitate, Plesk permite companiilor sa configureze si sa gestioneze toate serviciile necesare pentru rularea site-urilor lor online, inclusiv DNS, e-mail, baze de date, FTP, SSL – pentru a enumera doar cateva.