Eroarea HTTP Error 503 (Service Unavailable) este o eroare generica si nu exista o solutie universala de rezolvare a problemei. Este necesar sa investigati ce cauzeaza de fapt problema la nivel de cont de gazduire si server deoarece eroarea 503 nu va ofera detalii.
Ce este o eroare 503?
Erorile 503 au in general la origine imposibilitatea servirii unui request HTTP de catre serverul web LiteSpeed. Cel mai frecvent originea acestor erori este:
1. erori interne PHP datorate unor bug-uri in module PHP sau aplicatiile clientului
2. atingerea limitei de resurse, in mod special memorie sau generarea unui numar mare de procese PHP simultane.
3. utilizarea simultana a unor module de caching multiple care pot genera conflicte si in final erori 503.
4. „pastrarea” unui numar mare de conexiuni MySQL / MariaDB deschise pentru perioade lungi de timp si atingerea limitei de conexiuni MySQL / MariaDB simultane.
5. lipsa spatiului de stocare
Cum rezolvati eroarea HTTP Error 503 (Service Unavailable)
1. creati o pagina simpla PHP (phpinfo) si sa verificati daca este generata corect, eventual prin accesari repetate in browser. Daca nu puteti accesa aceasta pagina originea problemei poate fi la nivelul serverului web – contactati furnizorul dvs. de gazduire.
2. consultati error_log-ul websitului – in cPanel fisierul se gaseste in folderul in care este instalat websitul iar in DirectAdmin in zona System Info & Files >> Site Summary / Statistics / Logs
3. verificati zona Resource Usage (doar pentru pachetele shared Linux si pachetele specializate APP) din cPanel / DirectAdmin – daca exista un istoric de atingeri a limitelor abonamentului luati in considerare optimizarea aplicatiilor dvs. si / sau trecerea la un abonament cu mai multe resurse. Consultati zona Snapshots pentru detalii legate de procesele care rulau in cazul fiecarui incidente. Monitorizati in timp real procesele deschise sub userul dvs. din terminalul SSH. Pentru masinile virtuale solicitati detalii catre Dep. Tehnic acesta urmand sa verifice in sistemul de monitorizare nivelul de utilizare al memoriei (numai pentru serverele cu management inclus).
4. dezactivati pe rand OPCache, ZendGuardLoader, Suhosin, ionCube si verificati in pagina phpinfo anterioara, respectiv paginile websitului
De fiecare data cand apare o eroare pe site-ul dvs., este important sa o remediati cat mai curand posibil. Daca clientilor dvs. le sunt returnate erori este probabil sa nu mai revina pe pagina dvs.